1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Rukkilille lasteaed viis kilepakendid Keila sotsiaalkeskusesse, kus neist tehakse vaibad
Rukkilille lasteaed viis kilepakendid Keila sotsiaalkeskusesse, kus neist tehakse vaibad

Rukkilille lasteaed viis kilepakendid Keila sotsiaalkeskusesse, kus neist tehakse vaibad

Keila Rukkilille lasteaia lapsed viisid kokkukorjatud kilepakendid täna Keila sotsiaalkeskusse, kus neist valmivad vaibad.

“Kõik said kelgule väikese koorma ja meil oli väga lõbus matk läbi lumise pargi,” teatas lasteaia õppejuht Astrid Hallikas. Lapsed said preemiaks lauluväljakule kelgutama.

Astrid postitas päev varem pildi sellest, et lasteaial olid päkapikud käinud: ukse taga olid kolm suurt kotti ja üks veidi väiksem, sees kilepakendid, kõik kenasti sorteeritud. “Uskumatu, kui palju ikka erinevat sorti saia, sepikut ja leiba ja muud sellist toodetakse!” õhkas ta.

“See pole ühekordne projekt, nii et kes vähegi soovib, võib pakenditele uue elu andmises edasi osaleda. Valmivad imelised vaibad ja prügi tekib vähem. Aitäh, et hoolite!” lisas ta.

Novembris käisid lapsed sotsiaalkeskuses, kus keskuse tegevusjuht ja lasteaia tore koostööpartner Helve Kokser näitas leiva-, saia- ja sepikupakenditest sündinud imelist vaipa. Ta kutsus lasteaeda üles neile materjali korjama. Lasteaed hakkaski seda tegema: kõik kilekotid, mis leiva, saia või sepikuga saabuvad, lähevad nüüd projekti “Päästame kilekotid vaibaks” raames keskusesse.

Head Uudised GoodNews