1. Avaleht
  2. Kunst
  3. SAAME TUTTAVAKS I Reet Kalamees: naine, kes maalib imepäraseid ingleid
SAAME TUTTAVAKS I Reet Kalamees: naine, kes maalib imepäraseid ingleid

SAAME TUTTAVAKS I Reet Kalamees: naine, kes maalib imepäraseid ingleid

Imelisi ingleid  ja valgusolendeid maaliv kunstnik Reet Kalamees sõnab, et on lapsest peale armastanud joonistada ja maalida. “Täiskasvanuks saades unustame me sageli ära oma lapsemeelsuse ja kipume elu võtma liiga tõsiselt. Aga siis mingid elusündmused  tuletavad meile ikkagi meelde, kes me tegelikult oleme. Nüüdseks olengi aastaid maalinud seda paljudele nähtamatut maailma, selle energiat, selle valgusvibratsiooni tegelasi. Ja see teekond on olnud nii otsata põnev, õnnistav ja rikastav,” räägib ta.

Kunst avatud südamest

Reet ise kirjeldab end kunstnikuna järgmiselt – inglikunstnik, intuitiivkunstnik, spirituaalne kunstnik, visioonikunstnik. “Kas seda ongi vaja määratleda? Minu jaoks on oluline, et ma saan läbi oma maalide tuua inimesteni rohkem valgust, kõrgemat vibratsiooni, meeldetuletust sellest, et me kõik oleme jumalikud olendid, eranditult,” ütleb ta.

Minu jaoks on oluline, et ma saan läbi oma maalide tuua inimesteni rohkem valgust.

Reet tõdeb, et maalima asudes tal sageli polegi kindlat teadmist, mida ta hakkab maalima, ta lihtsalt avab oma südame ja võtab vastu selle, mida Universum soovib läbi tema väljendada.  Inspiratsiooni ammutab Reet ka unenägudest ning paneb öökapil olevasse märkmikusse kirja, mida unedemaailmas nägi.

Maalimine loob õnnetunde

Eriti tugeva impulsi sai ta avastades, et on olemas eraldi koolkond, kes nii maalib ning kohtudes ühe erilise iraani-ameerika päritolu kunstniku Rassouli  ja tema erakordse loominguga. Sellest on ka  inspireeritud mitmed tema maalid.

“Maalides olen ma tõeliselt õnnelik,” ütleb Reet ise.

Maalides olen ma tõeliselt õnnelik.

Reeda pilte saab näha tema kodulehel, facebookis Spiritual art by Reet Kalamees ja tema kodugaleriis Tartus, Tammelinnas.

Head Uudised GoodNews