1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sada aastat aktiivset kodanikku
Sada aastat aktiivset kodanikku

Sada aastat aktiivset kodanikku

Tänavune Ühisnädal toimub juhtmõtte all – „Sada aastat aktiivset kodanikku!“. Ühisnädala eesmärk on kutsuda üles inimesi märkama vabaühenduste panust meie ühiskonda ning tunnustada kodanikuaktiivsust ja pealehakkamist.

Selleks toimub 26. novembrist kuni 2. detsembrini eriilmelisi ühistegevusi igas Eestimaa nurgas.

Ühisnädala turunduse projektijuht Riina Nõupuu ütleb, et riik ja meie elukorraldus on kõikide inimeste kätes ja edu tuleneb sellest, mida ja kuidas me ette võtame. Tugev kodanikuühiskond on demokraatliku riigi alustala ja seetõttu on oluline kõrge kodanikuaktiivsus.

„Meil on kokku enam kui 22 000 mittetulundusühingut vastavalt Registrite ja Infosüsteemide Keskuse 1. oktoobri 2018 andmetel. Oluline on, et vabaühendused oleksid ka tulevikus elujõulised ja kodanikuaktiivsus kasvaks.

Just seda sõnumit soovime ka sellel aastal inimesteni viia, et igaüks meist märkaks veel enam kodanikuühenduste tegevust ja lööks ka ise kaasa,“ selgitab Nõupuu.

Esmakordselt kogutakse sellel aastal Ühisnädala raames vabaühenduste tekkelugusid, et anda ülevaade kodanikuühiskonna arengust viimase saja aasta jooksul. Ülevaade esitatud lugudest valmib Eesti Vabariigi 101. aastapäevaks.

Ühisnädal on kodanikualgatusi tutvustav nädal, mida korraldavad maakondlikud arenduskeskused koostöös arvukate partneritega alates 2012. aastast.

Sellel aastal kuulub Ühisnädal EV100 juubeliprogrammi ja toimub kõigis 15 maakonnas.

Head Uudised GoodNews