1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sadalas tervitati Eesti Vabariiki kirjude käpikutega
Sadalas tervitati Eesti Vabariiki kirjude käpikutega

Sadalas tervitati Eesti Vabariiki kirjude käpikutega

Täna hommikul kell 7.29 heisati Sadala lipuväljakul tulealtari ja kõlakoja juures Eesti Vabariigi 101. sünnipäeval riigilipp, lauldi hümni ning süüdati tulealtaril tuli.

Sadala Külade Teatri näiteringi õpilased Markus Kuslap ja Trevor Nork kandsid ette Eesti Vabariigi iseseisvusmanifesti. „Poisid valmistusid manifesti lugemiseks paar kuud. Lugemisel on oluline mõista, mida see tähendab,“ rääkis Sadala Külade Seltsi juhatuse esinaine Pille Tutt. Segakoori Sõbrahing eestvedamisel kõlasid laulud isamaale. Jõgeva vallavalitsuse ja volikogu poolt viis Sadalasse aastapäeva tervitused vallavolikogu esimees Raivo Meitus.

Vabariigi aastapäeval said kirjatud käpikutest piduehted. „Kutsusime rahvast üles ennast ehtima kirjatud labakinnastega – olgu need siis emade, vanaemade, õdede, tädide ning sõbrannade kootud või kingitud. Lisaks käpikutele soovisime, et pered tuleksid rahvalikes rõivastes: triibuseelikutes, pikk-kuubedes, suur-õlarättides, toredates esivanemate kasukates,“ sõnas Pille Tutt.

Pidupäeva tähistamisega soovib Sadala Külade Selts luua uue traditsiooni. See saab võimalikuks tänu suvel valminud lipuväljakule, mida pole Sadalas varem olnud. „Juubeliks kinkisime oma rahvale ja Eesti riigile kõlakoja lipuväljaku ja tulealtariga, kus need sündmused toimuda saaks,“ lausus Pille Tutt. Peo korraldamise võtsid enda kanda Sadala Külade Selts. Pidupäeva õnnestumisele panid õla alla rahvatantsu naisrühm Tantsulust, segakoor Sõbrahing, meesrühm SaMaKas ning Jõgeva vallavalitsus. Pärast tseremooniat pakuti osalistele teed, kohvi ja pidupäeva kringlit ning sai kuulata lugusid labakinnastest ja nende tegijatest.

Jaan Lukas

Head Uudised GoodNews