1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Sandra Peets esitleb raamatut „Minu Egiptus”
Sandra Peets esitleb raamatut „Minu Egiptus”

Sandra Peets esitleb raamatut „Minu Egiptus”

Sel laupäeval, 15. detsembril kell 12 toimub Viru keskuse Rahva Raamatus Egiptuse reisihommik, kus “Minu Egiptuse” autor Sandra Peets esitleb äsja trükist ilmunud teost ning Egiptuse teemal arutlevad temaga Inga Raitar ja Estraveli rühmareiside toote- ja müügijuht Terje Tellis.

Egiptus seostub enamasti puhkusereisidega: türkiissinine ja soe Punane meri, püramiidid, kaamelid, liiv ja külalislahked kuurordid. Hoopis teise nurga alt avab end Egiptus neile, kes seavad sinna pikemalt elama. Raamatu „Minu Egiptus“ autor Sandra Peets leidis Egiptuses armastuse ja kolis elama Ülem-Egiptuse linna Luxorisse, mis on äärmiselt konservatiivne ja klannikultuuril rajanev asula. Sandra oli unistanud maalilistest jalutuskäikudest päikeseloojangul Niiluse kallastel, kuid selle asemel tervitas teda kultuurišokk: koduseinte vahele varjuvad naised, piiratud liikumisvabadus ja lõputu trall pulmade ümber. Kohalike tõekspidamiste mõistmine võttis aega, kuid lõpuks saadi sinasõpradeks.

Vestlust modereerib kirjanik ja maailmarändur Inga Raitar, kes on Egiptuses käinud 12 korda, sealhulgas osales ta 2002. aastal kõige esimesel Eestist Egiptusesse korraldatud reisil.

Reisihommik on tasuta üritus. Vestlust on võimalik jälgida otseülekandena või järele vaadata Estraveli või Rahva Raamatu Facebooki lehel.

Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi reisihommikud toimuvad kord kuus Viru keskuse Rahva Raamatus. Järgmine reisihommik leiab aset laupäeval, 26. jaanuaril ning siis rännatakse tugitoolis Austraaliasse.

Head Uudised GoodNews