1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. SÄRAV JA LAIAHAARDELINE I Theodor Sink valiti aasta interpreediks
SÄRAV JA LAIAHAARDELINE I Theodor Sink valiti aasta interpreediks

SÄRAV JA LAIAHAARDELINE I Theodor Sink valiti aasta interpreediks

Festivali Beethoven 11. detsembri kontserdil kuulutati Eesti Interpreetide Liidu preemia „Aasta interpreet” 2020. aasta laureaadiks Theodor Sink.

Theodor Sink on särav, laiahaardelise tegevusega, mitmekülgne tšellist. “Käesoleval, interpreetide jaoks üpriski keerulisel aastal on Theodor Sink silma paistnud erakordselt aktiivse tegevusega nii solisti, kammermuusiku kui orkestrandina,” sõnab interpreetideliidu juhatuse esimees Henry-David Varema ning jätkab: “Theodor soleeris muu hulgas Eesti festivaliorkestriga Lepo Sumera tšellokontserdi ettekandel, musitseeris aasta jooksul erinevates kammermuusika kooslustes ning on andnud erakordse panuse ERSO loomingulisse töösse tšellorühma kontsertmeistrina.”

Theodor Sink on pälvinud arvukalt laureaaditiitleid nii kodu- kui välismaistel konkurssidel. Tema tšelloõpetajateks on Laine Leichter, Leho Karin ja Henry-David Varema ning Marko Ylönen. Theodor Sink on mänginud Tallinna kammerorkestri, Põhjamaade sümfooniaorkestri ja Eesti festivaliorkestri koosseisus ning alates 2017 aastast on ta ERSO tšellorühma kontsertmeister. Tema isa on muusikalegend Kuldar Sink.

Festival Beethoven toimub 7.–13. detsembrini interpreetideliidu, muusika- ja teatriakadeemia ning pianistideliidu koostöös, et tähistada Ludwig van Beethoveni 250. sünniaastapäeva. Festivali viimastel kontserdiõhtutel esinevad teiste seas Sten Heinoja, Ivari Ilja, Marcel Johannes Kits, Peep Lassmann, Mihkel Poll, Theodor Sink, Irina Zahharenkova, Robert Traksmann, Olga Voronova jt.

Head Uudised GoodNews