1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Sarja “Valgete ööde klassika“ avab trio Ensemble Auftakt
Sarja “Valgete ööde klassika“ avab trio Ensemble Auftakt

Sarja “Valgete ööde klassika“ avab trio Ensemble Auftakt

“Valgete ööde klassika” avakontsertidel 30. juunil Tartu Linnamuuseumis ja 1. juulil Eesti Teaduste Akadeemia saalis kõlab Ensemble Auftakti esituses Pärt Uusbergi uudisteos.

Kõrgetasemeline trio Ensemble Auftakt koosseisus Soo-Young Lee, Miina Laanesaar ja Maila Laidna esitab Uusbergi viiulile, klarnetile ja klaverile kirjutatud uudisteost “Peegeldusi Sulupere sillalt”. Pala on inspiratsiooni saanud Rapla külje all asuvalt Sulupere sillalt, mis on helilooja südames tänaseks päevaks oluline koht. Raplasse sattudes püüab ta alati leida võimaluse sillale jalutada.

„Mõneti on see minu jaoks nagu mingisugune pidepunkt tänases elus, kui enam igapäevaselt Raplas ei ela,“ sõnab Uusberg. “Mõte peegeldustest Sulupere sillal andis mulle teatava juhtnööri kammermuusika teose kirjutamiseks ja aitas luua teose struktuuri.”

Juulikuu vältel toimub Eesti Interpreetide Liidu suvise sarja “Valgete ööde klassika” raames üle Eesti 16 erineva kava ja koosseisuga kammerõhtut. Sarja raames annavad liidu parimad interpreedid kontserte Kärdla kirikus, Türi kultuurikeskuses, Kuremaa lossis, Palmse mõisas, Kullamaa kirikus, Eesti Teaduste Akadeemia saalis ja mitmel pool mujal. Kontsertidel esinevad viiuldajad Hans Christian Aavik, Egert Leinsaar, Linda-Anette Verte, tšellistid Marcel Johannes Kits, Indrek Leivategija ja Theodor Sink, flötistid Pipilota Neostus ja Heili Rosin-Leivategija, pianistid Sten Heinoja, Talvi Hunt, Ralf Taal, Karolina Žukova.

Head Uudised GoodNews