1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SEADUS VASTU VÕETUD I Riigikogu võttis vastu seaduse Keskkonnaameti moodustamiseks
SEADUS VASTU VÕETUD I Riigikogu võttis vastu seaduse Keskkonnaameti moodustamiseks

SEADUS VASTU VÕETUD I Riigikogu võttis vastu seaduse Keskkonnaameti moodustamiseks

Riigikogu kiitis heaks 63 poolthäälega (vastu 6) valitsuse algatatud Vabariigi Valitsuse seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse (Keskkonnaameti ja Keskkonnainspektsiooni ühendamine) (184 SE), mis näeb ette ühendada Keskkonnaministeeriumi valitsemisala valitsusasutused Keskkonnaamet (KeA) ja Keskkonnainspektsioon (KKI). Ühendasutuse nimena jääb kasutusse Keskkonnaamet. Selleks tehakse muudatused valitsuse seadusesse ja 38 muusse seadusesse.

Keskkonnakasutamise, looduskaitse ja kiirgusohutuse poliitikat ellu viiva Keskkonnaameti ning keskkonnajärelevalvet tegeva Keskkonnainspektsiooni ühendamine on osa riigireformi kavast. Keskkonnaameti ja -inspektsiooni ühendamine annab ka mõningast kokkuhoidu, seda eeskätt sõidukite ja kinnisvara efektiivsema kasutamise osas.

Selgitusena märgitakse, et Keskkonnametis ja Keskkonnainspektsioonis on kokku 512 töötajat. Uue asutuse ametlik aadress hakkab olema Pärnus. Mõlemad asutused paiknevad juba praegu hajusalt üle Eesti. Praeguse plaani kohaselt alustab ühendatud Keskkonnaamet tööd 1. jaanuaril 2021.

Head Uudised GoodNews