1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. SEEKORD TULI VÕITMA I Kõige kaunimad piimakujundid valas kohvile Silver Taavet Kollom
SEEKORD TULI VÕITMA I Kõige kaunimad piimakujundid valas kohvile Silver Taavet Kollom

SEEKORD TULI VÕITMA I Kõige kaunimad piimakujundid valas kohvile Silver Taavet Kollom

Laupäeval Kultuurikatlas Tallinn Coffee Festivalil toimunud baristavõistlusel Estonian Latte Art Throwdown 2021 selgus parim piimakujundite valamise meister, kelleks sai sel aastal kohviku Fika – Leib ja Kohv barista Silver Taavet Kollom.

Foto: Marek Metslaid

Meistritiitli pälvinud kohvieksperdi sõnul oli ta juba kuu aega enne võistlust tuttavatele öelnud, et tuleb seekord võitma. ”Kui möödunud aastal langesin kohe esimeses ringis välja, siis seekord olin paremini ette valmistunud ja kõiki võimalikke kujundeid korduvalt harjutanud,” tõdes Kollom. ”Samal ajal oli võistlus ka oma ala professionaalide kokkutulek, millel lihtsalt ülimalt tore osaleda.” Võitja sõnul tuli finaalis loosi tahtel valada piimakujund, mis nõudis vilunud tehnikat ja nägi samal ajal ka hea välja.

Foto: Marek Metslaid

Estonian Latte Art Throwdown 2021 võistluste II koha pälvis Georg Lepik (Kiosk 1) ja III koha Elis Raud (Boba Koda).

Võistluste koordinaatori Richard Tihaste sõnul on Eestis latte art tase väga kõrge. ”Võistlustel oli näha tõelist professionaalsust ja samal ajal ka kohvisõbralikkust, mida kohvientusiastina väga hindan,” lisaks mees. ”On imeline, et Eestis on selline meistrite koorekiht, kes meie kohvikultuuri igapäevaselt arendavad.”

Foto: Marek Metslaid

Estonian Latte Art Throwdown 2021 ehk piimakujundite valamise võistlusel tuli osalejatel loosiga tõmmatud kujund võimalikult täpselt ja kiirelt kohvile valada. Võistlus oli üles ehitatud playoff meetodil: võisteldi paarides, igast võistluspaarist parim sai edasi järgnevasse vooru, kuni alles jäi kaks viimast edasipääsenud võistlejat ehk finalisti. Finaalis selgitati välja võistluste võitja. Kokku osales võistlusel 16 võistlejat nii Eestist kui Lätist.

Head Uudised GoodNews