1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Seitsme riigi presidendid avaldasid Moldova Vabariigi uuele riigipeale toetust
Seitsme riigi presidendid avaldasid Moldova Vabariigi uuele riigipeale toetust

Seitsme riigi presidendid avaldasid Moldova Vabariigi uuele riigipeale toetust

Eesti, Läti, Leedu, Tšehhi, Poola, Rumeenia ja Slovakkia riigipead tegid täna ühisavalduse, kus väljendavad toetust Moldova Vabariigi uuele presidendile Maia Sandule ja tema ulatuslikule riigielu ümberkorraldamise plaanile.

Moldova Vabariigi kodanikud on andnud Maia Sandule tugeva mandaadi ja ootavad muudatusi, ambitsioonikamat reformikava, demokraatiat ja lähedasemaid sidemeid Euroopa Liiduga, seisab ühisavalduses.

„Väljendame täit toetust Maia Sandule ja tema pingutustele viia läbi reforme demokraatlikele väärtustele, põhiõigustele ja õigusriigile toetudes. Seisame koos president Maia Sanduga tema püüdlustes kehtestada Moldova Vabariigis demokraatlik süsteem, mis peegeldab Moldova kodanike tahet,“ toonitasid Eesti president Kersti Kaljulaid, Läti president Egils Levits, Leedu president Gitanas Nausėda, Tšehhi Vabariigi president Miloš Zeman, Poola president Andrzej Duda, Rumeenia president Klaus Iohannis ja Slovakkia Vabariigi president Zuzana Čaputová.

Samuti on kõik riigid valmis jagama oma reformide ja Euroopa Liiduga lõimumise kogemusi, mis võiksid kaasa aidata Moldova Vabariigi heaolule teel Euroopa Liidu poole. Seitsme riigi presidendid kordasid ka oma toetust Moldova Vabariigi iseseisvusele, suveräänsusele ja territoriaalsele puutumatusele  ning Moldova Vabariigi kodanike valitud euroopalikule teele.

Heade uudiste portaal avaldab avalduse täismahus ja muutmata kujul.

Eesti, Läti, Leedu, Tšehhi, Poola, Rumeenia ja Slovakkia riigipeade ühisavaldus

Meie – Eesti, Läti, Leedu, Tšehhi, Poola, Rumeenia ja Slovakkia presidendid – õnnitleme Maia Sandut Moldova Vabariigi presidendi ametisse nimetamise puhul.

Moldova Vabariigi kodanikud on andnud Maia Sandule tugeva mandaadi ja ootavad muudatusi, ambitsioonikamat reformikava, demokraatiat ja lähedasemaid sidemeid Euroopa Liiduga.

Väljendame täit toetust Maia Sandule ja tema pingutustele viia läbi reforme demokraatlikele väärtustele, põhiõigustele ja õigusriigile toetudes. Seisame koos president Maia Sanduga tema püüdlustes kehtestada Moldova Vabariigis toimiv demokraatlik süsteem, mis peegeldab Moldova kodanike tahet. Oleme valmis jagama oma reformide ja Euroopa Liiduga lõimumise kogemusi, mis võiksid kaasa aidata Moldova Vabariigi heaolule teel Euroopa Liidu poole.

Kordame oma vankumatut toetust Moldova Vabariigi iseseisvusele, suveräänsusele ja territoriaalsele puutumatusele  ning Moldova Vabariigi kodanike valitud euroopalikule teele.

Gitanas Nausėda
Leedu Vabariigi president

Andrzej Duda
Poola Vabariigi president

Kersti Kaljulaid
Eesti Vabariigi president

Klaus Iohannis
Rumeenia Vabariigi president

Egils Levits
Läti Vabariigi president

Zuzana Čaputová
Slovakkia Vabariigi president

Miloš Zeman
Tšehhi Vabariigi president

Head Uudised GoodNews