1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Sel laupäeval toimub Pärnu Loovlinnakus Juho Pöysti Pösilö 3D-näituse EUHOPE avamine
Sel laupäeval toimub Pärnu Loovlinnakus Juho Pöysti Pösilö 3D-näituse EUHOPE avamine

Sel laupäeval toimub Pärnu Loovlinnakus Juho Pöysti Pösilö 3D-näituse EUHOPE avamine

Sel laupäeval kell 16 toimub Pärnu Loovlinnakus (Suur-Jõe 10) Soome kunstniku ja multiintellektuaali Juho Pöysti alias Pösilö 3D-näituse „EUHOPE“ ja Loovlinnaku suvehooaja avamine. Näitus koosneb stereoskoopilistest fotodest, mis on tehtud endises Lapinlahti vaimuhaiglas Helsingis. Lisaks videod ja maalid taaskasutatud trükiplaatidel. Anaglüüf 3D fotod on trükitud kahes toonis – punases ja tsüaanis. Kahe tooniga prindid muutuvad 3D prille kandes kolmedimensiooniliseks.

Juho Pöysti Pösilö “A Perfect Hideout From Em All”

Juho Poesiloe Pöysti (sündinud Soomes Raumas 1974. aastal) omab pikka karjääri muusikas, luules ja visuaalsetes kunstides. Viimased 10 aastat on ta peamiselt tegutsenud 3D kinobox ehk pimekambri kunstiteoste kujundamise ja loomisega (3D kinobox maja, jalgratas ja paat) kunstigrupi Kinobox Obscuraga. Ta esineb vahel ka laulja ja luuletajana performance grupis nimega The Execution of Music. Tal on taust arhitektuuris, selja taga pikk karjäär graafilise disainerina ja ta on olnud üle aastakümne VJ legendaarsele Soome alternatiivbändile Cleaning Women.

Juho Pöysti Pösilö “Pärnu Style Yoga”

Juho Pöysti on Pärnu ajaloolises Õlletehases asuva Loovlinnaku kunstiresidentuuri resident mai- ja juunikuus. Näituse avamine annab stardipaugu ka Loovlinnaku hooviala suvehooajale, toimub lauatenniseturniir ja külastajad saavad tutvuda väliruumi kunstiteostega, autoriteks Al Paldrok, Eero Ijavoinen, Silja Truus, Steve Vanoni, Taje Paldrok, Edward Von Lõngus, Paulis Liepa, Carlos Barbenera DelaRocha jt.

  • Jooke pakub Punch Drinks.
    Toetavad Pärnu linn ja Eesti Kultuurkapital
    Rohkem infot siit!

FOTOD: Al Paldrok, Taje Paldrok ja Pösilö

Head Uudised GoodNews