1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Sel laupäeval toimub Viljandi lauluväljakul XV erivajadustega inimeste laulu- ja tantsupidu „Kajagu maa!“
Sel laupäeval toimub Viljandi lauluväljakul XV erivajadustega inimeste laulu- ja tantsupidu „Kajagu maa!“

Sel laupäeval toimub Viljandi lauluväljakul XV erivajadustega inimeste laulu- ja tantsupidu „Kajagu maa!“

Juba sel laupäeval toimub Viljandi lauluväljakul suur ja eriline pidu – XV erivajadustega inimeste laulu- ja tantsupidu „Kajagu maa!“, mis toob kokku ligi 1500 osalejat üle Eesti. Külalisesinejana astub koos suure ühendkooriga lavale Ott Lepland.

Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupeo korraldaja on AS Hoolekandeteenused, kes on viimastel aastatel ehitanud kogukondadesse väikesed hubased perepõhise elukorraldusega kodud psüühilise erivajadusega inimestele. „Erivajadusega inimestele on see pidu aasta oodatuim sündmus, sest nüüd on ka neil võimalik kogukonna tegemistesse oma panus anda ning linnarahvast rõõmustada. Peole on kaasa laulma ja melu nautima oodatud kõik inimesed ja kindlasti tasub tulla kogu perega, sest viieteistkümnendat korda saab maa elurõõmust tõeliselt kajama lauldud ja tantsitud,“ tutvustab pidu korraldaja Reet Asmer. Peorõõme jagavad tõesti kõik, ka ratastoolitantsijad.

Erivajadusega inimestele on see pidu aasta oodatuim sündmus, sest nüüd on ka neil võimalik kogukonna tegemistesse oma panus anda ning linnarahvast rõõmustada.

Pidu on ligipääsetav kõikidele inimestele – nägemispuudega inimestel aitavad peorõõmu tunda kirjeldustõlgid, kuulmispuudega inimestel viipekeeletõlgid. Ka otseülekanne jupiter.err.ee lehel pakub võimaluse peole kaasa elada viipekeeletõlgi toel.

Pidu algab kell 14:00 rongkäiguga, millele järgneb kontsert.

  • Laulu- ja tantsupeoga samal ajal toimub Viljandi lauluväljakul ka erivajadusega inimeste käsitöölaat, kust leiab põnevaid tooteid kogu perele ja ka lemmikloomadele.
  • Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu on kõikidele külastajatele tasuta.

Rohkem infot:

Head Uudised GoodNews