1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sel nädalavahetusel tähistab Maardu pidulikult linnapäeva
Sel nädalavahetusel tähistab Maardu pidulikult linnapäeva

Sel nädalavahetusel tähistab Maardu pidulikult linnapäeva

Maardu linnavalitsus korraldab linna sünnipäeva tähistamiseks pidustused 17. juulil Kellamäe pargis ja 18. juulil Muugal.

Maardu linnapea Vladimir Arhipovi sõnul on nelja aastakümne jooksul Maardu muutunud tagasihoidlikust töölisasulast ilusaks kaasaegseks linnaks, kus on hubased pargid ja erksad lillepeenrad, linnaks, kus on kaasaegsed laste mänguväljakud, spordiplatsid ja vaba aja veetmise võimalused, linnaks, kus investeeritakse haridusse ja hoolitsetakse eakate eest.

“Meil on põhjust tunda täna uhkust oma linna üle ja tähistada kauaoodatud linnapäeva koos. Ootame lapsi, lapsevanemaid ja lapselapsevanemaid Kellamäe parki ja Muugale!” sõnas Arhipov.

Linnapäeva tähistamine algab 17. juulil Maardu linnastaadionil ühise võimlemisega. Kavas on igale vanusele ja füüsilisele vormile sobivad harjutused mitmete võitluskunstide stiilis kardio- ja jõuelementide ja venitamisega. Iga osaleja saab kingituse.

Samal päeval toimub traditsiooniline fantaasiarikalt kaunistatud lastekärude ja vankride, jalgrattade ja tõukerattade, nukukäru või mänguauto omanike rongkäik, mille lõpp-punktis ootab parimate osavõtjate autasustamine.

Kultuuriprogramm algab 17. juulil laste loomekollektiivide esinemisega, millele järgneb sel aastal heade tegudega silma paistnud linnakodanike autasustamine. Linnapäeva raames toimub suurel laval ka tantsu- ja vokaalkollektiivide festivali Maardu-F-Eestis parimate esinejate galakontsert. Pargis töötavad erinevad atraktsioonid lastele ja täiskasvanutele ning on avatud tänavakohvikud igale maitsele. Kõiki peokülalisi ootab tasuta kalasupp. Õhtul esinevad Maardu publiku lemmiklaulja Uku Suviste bändiga ja legendaarne Venemaa bänd Zemljane. Linnapäeva tähistamist lõpetab ilutulestik.

Maardu linna päev 2020

18. juulil tähistatakse linnapäeva ka Muugal, kus toimub Muuga kohvikute ja kogukonna päev, mis pakub tegevust ja mõtlemisainet erinevas vanuses külalistele. Muuga kodukohvikud on sel aastal ühtlasi aia-akadeemiad, kus saab arutada kogukonnale olulisi teemasid, jagada oma arvamust, leida mõttekaaslasi.

Viljapuu puiestee mänguväljakul toimub vahva pereprogramm. Kavas on akrobaadi, klouni ja artistide esinemised, teatri Veer & Shpaga etendused, mängud, võistlused, seebimullid, näomaalingud ja palju muud. Lapsed saavad sõita poniga. Õhtul oodatakse muugalasi Muuga lasteaeda hubasele maailmakohvikule, mis toimub Muugal esimest korda Muuga Seltsi ja kodanikualgatuse Minu Muuga 2035 aktivistide eestvedamisel. Menüüs on põnevad arutelud, mõnus seltskond ja Muuga tuleviku visualiseerimine.

Maardu sai linnastaatuse 17. juulil 1980. aastal ja iseseisva administratiivse üksuse staatuse 7. novembril 1991. aastal.

Head Uudised GoodNews