1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SELGUB AASTA PARIM MALEVARÜHM! Lahemaal saavad kokku õpilasmalevlased
SELGUB AASTA PARIM MALEVARÜHM! Lahemaal saavad kokku õpilasmalevlased

SELGUB AASTA PARIM MALEVARÜHM! Lahemaal saavad kokku õpilasmalevlased

Lahemaal saavad kokku õpilasmalevlasedRaudsillal selgub kolme päeva jooksul selle aasta parim malevarühm ning alguse saab EÕM50 saatesarja filmimine.

11.-13. augustil toimub Raudsillal traditsiooniline Eesti Õpilasmalevate malevasuve lõpetav kokkutulek. Kohale tulevad rühmad üle Eesti ning läbi malevalaulude, spordimängude, etluskavade ning rühmalippude selgitatakse välja parim rühm.

Sel aastal külastavad malevakokkutulekut ka Eesti Rahvusringhääling ning vanad malevlased. Vanad olijad kaevad noori malevlasi, hindavad nende jõuvõtmisi erinevates ülesannetes ning meenutavad enda malevaaegu. ERR võtab aga üles videosalvestisi EÕM50 juubelifilmi tarvis.

„Fookus on malevaõhkkonna jäädvustamisel videolindile. Filmime neid põhitegevusi, mis kokkutulekul on – lauluvõistlus, etluskavad jms. Seal on nii palju erinevaid malevarühmi, et kindlasti tekib ka võrdlusmoment, et kuidas kellelgi suvi rühmas möödus,“ kirjeldas EÕM50 filmi üks toimetajatest Keiu Virro.

Eesti Õpilasmalevatel täitub 2016. aastal 50. aasta, mis toob endaga kaasa mitmeid sündmusi. Valmib film, ilmub raamat, sõna võtavad erinevad tuntud malevlased ning 2016. aasta augusti lõpus toimub suur kontsert-kokkutulek Kadriorus. Kõigile malevlastele on loodud Facebookis leht EÕM50, kust saab üles otsida oma vanad malevakaaslased, et siis nendega koos juba juubeliaasta pidustustel osaleda.

Head Uudised GoodNews