1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Selgus Karlovy Vary filmifestivali programm
Selgus Karlovy Vary filmifestivali programm

Selgus Karlovy Vary filmifestivali programm

29. juunil algava 53. Karlovy Vary filmifestivali põhiprogrammi tosina filmi seas on 10 maailma esilinastust.

Kristallgloobust püüdlevad näiteks Radu Jude „Mind ei huvita, kas me läheme ajalukku barbaritena“ (Rumeenia) ja Sebastien Pilote’i „Jaaniusse pole enam“ (Kanada).

Ida-Euroopa ja Aasia filmide tosina filmiga programmi avab Darja Žuki debüüt „Kristall-luik“ (Valgevene), mis räägib neiust, kes unistab DJ-tööst Ameerikas.

12 võistleva dokumentaalfilmi seas on Vitali Manski „Putini tunnistajad“ (Venemaa), kus Venemaa presidendi eest Lätti pagenud lavastaja kasutab seninägematut arhiivimaterjali. Leedust tuleb „Ajasillad“ ja näha saab ka Egiptuse kuurortlinnast Sharm el Sheikhist kõnelevat filmi „Unista“.

Thomas Vinterbergi linateostest tuntud Taani näitlejatar Trine Dyrholm esitleb filmi „Nico, 1988“, milles ta kehastab Velvet Undergroundiga laulnud kurikuulsat Saksa modelli.

Festival teeb kummarduse Miloš Formanile ja Barry Levinsonile.

Karlovy Varys on ju ikka linastunud ka Eesti filme, näiteks „Seenelkäik“, „Kirsitubakas“, „Päevad, mis ajasid segadusse“, „Erkki-Sven Tüür: seitse etüüdi piltides“, „Kohtumõistja“, „November“, „Minu näoga onu“ ja „Keti lõpp“.

Head Uudised GoodNews