1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Selgusid parimad kõrgkooliõpikud
Selgusid parimad kõrgkooliõpikud

Selgusid parimad kõrgkooliõpikud

Eelmise aasta parima eestikeelse kõrgkooliõpiku auhind läks jagamisele: Ülle Jaakma ja Mihkel Jalakase toimetatud „Veise sigimine“ ning Toivo Maimetsa ja Sulev Kuuse toimetatud „Rakubioloogia“.

Esimese positiivsete külgedena toodi välja väga põhjalik register, õpikulikkus, hea struktuur ja lai kasutajaskond. Õpiku on välja andnud Eesti Maaülikooli kirjastus.

„Rakubioloogia“ puhul märgiti, et õpiku valmimisse oli kaasatud hulk nimekaid teadlasi ja teostus oli väga asjatundlik. Lisaks täiendatakse pidevalt õpiku elektroonilist versiooni. Õpiku on välja andnud Tartu Ülikooli kirjastus.

Konkurssi korraldatakse haridusministeeriumi eestvedamisel. Konkursile võib esitada ka kõrgkooliõpikuid, mis pole välja antud riikliku programmi raames, kuid on pälvinud akadeemilise kogukonna tähelepanu.

Varasemate aastate parimad:

2017 – Ako Sauga “Statistika“.

2016 – Marina Aunapuu „Veterinaarhistoloogia“.

2015 – „Materjalitehnika“ I-II osa (Priit Kulu, Jakob Kübarsepp, Andres Laansoo, Renno Veinthal) ja „Immunoloogia“ (Raivo Uibo ja autorite kollektiiv Tartu Ülikoolist).

2014 – Vello Otsmaa „Betoonkonstruktsioonide arvutamine” ja tõlkeõpik „Orgaaniline keemia“ (vastutav toimetaja Tõnis Kanger).

2013 – Arne Lepa „Inimese anatoomia“.

2012 – A. Klauson, J. Metsaveer, P. Põdra, U. Raukas „Tugevusõpetus“ ja Alar Astover „Mullateadus“.

2011 – Enno Reinsalu „Eesti mäendus“ ja Toivo Järvise „Veterinaarparasitoloogia“.

2010 – Ain Raali „Farmakognoosia“ ja „Eesti kooli ajalugu. 2. köide“, koostajateks Endel Laul ja autorite kollektiiv.

Head Uudised GoodNews