1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD! Selgusid Pärnu kaunimad kodud
FOTOD! Selgusid Pärnu kaunimad kodud

FOTOD! Selgusid Pärnu kaunimad kodud

Pärnu linnavalitsuse konkursi „Kaunis kodu 2019“ võitsid Urme ja Taavi Raadik, Ilka-Leonore Tomingas, Kardo ja Kerli Kutan, Ulvi Järvesaar, Taivo Vridolin, Leena Hendrikson, korteriühistu Kitse 18a ning Estonia Resort Hotel ja Spa.

Parimate koduaedade väljaselgitamiseks tutvus konkursikomisjon ligi 30 Pärnu linnas ja osavaldades asuva koduaiaga. Parimateks osutusid Esplanaadi 30 kesklinnas, Jaani 12a Ülejõe ja Rääma linnaosas, Jüri 13 Vana-Pärnus, Uku pst 4 Raekülas, Västriku 17 Paikuse osavallas ja Aroonia 42 Audru osavallas. Parima heakorrastusega korruselamuks valiti Kitse 18a, parima heakorraga teenindusettevõtteks Estonia Resort Hotel ja Spa.

Kortermajadest märkis komisjon veel ära Kirsi 34, väikeelamutest Vahe 8, Kana 4, Aisa 63 ja 30, Kooli 34, Kastani 2, Pilli 3, Kalevi pst 84 ja Merimetsa 71.

„Selle aasta kaunid koduaiad said välja valitud nii vihjete peale, mis tulid möödakäijatelt, naabritelt ja aiapidajatelt endilt, kui ka komisjoni ringsõidu käigus avastatud kaunite aedade seast,“ selgitas linnaaednik Anu Nurmesalu. „Komisjon hindas haljastuse tervikilmet ning haljastuse kooskõla elamu, piirde ja tänavaga. Kauni kodu tiitli andmisel on suur tähtsus just hooldusel ja hoolduse järjepidevusel.“

Nurmesalu sõnul on tänavuste võitjate seas majad, kus juhuslik möödakäija saab tänavalt aeda vaadata, sest oskuslikult kujundatud eesaed annab aimu, mis tagaaias ootab. „Haljastuste lahendused olid murupõhjalised nii minimalistliku taimekoosluste lahendusega kui ka maakodu aiatüüpi juhusliku joonega taimestiku ja mitmete erinevate aiaelementide kasutamisega aiaruumi jaotamisel,“ kirjeldas ta.

Võitnud eramajade omanikke tunnustab linnavalitsus 100 euro suuruse preemia, majale kinnitatava märgi ja mastivimpliga. Korruselamu preemia suuruseks on 130 eurot. Audru osavald valis oma kaunima kodu eraldi ja tunnustas selle omanikku osavallapäevadel.

Kauni kodu märgid ja mastivimplid antakse üle septembris pidulikul vastuvõtul.

Fotod: Anu Nurmesalu

Head Uudised GoodNews