1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Selgusid riikliku majandusolümpiaadi tublimad õpilased
Selgusid riikliku majandusolümpiaadi tublimad õpilased

Selgusid riikliku majandusolümpiaadi tublimad õpilased

Olümpiaadi võitja Oliver Olmaru

Eile toimunud riikliku majandusolümpiaadi lõppvooru parimaks tunnistati Pirita Majandusgümnaasiumi õpilane. Majandusalase loovvõistluse Creatloni üldvõitjaks tuli Pärnu Vanalinna Põhikooli võistkond.

Majandusolümpiaadi ja Creatloni korraldava Junior Achievement Eesti direktor Kersti Loor märkis, et olümpiaadist osavõtjate tase on aasta-aastalt tõusmas ning eriti hea meel on selle üle, et see tase on ka ühtlustumas ehk järjest paremad tulemused on ka väljastpoolt Tartut ja Tallinna. Nagu näitab ka näiteks Orissaare Gümnaasiumi õpilase väga tubli neljas koht. „Majandusolümpiaadi juures on tegelikult eriti oluline ka loov mõtlemine, sest parima paneb suures osas paika just praktiline ülesanne, kus noored peavad tegema ettevõtja rollis otsuseid nii turunduse, finantside kui ka tootmise kohta,“ selgitas Loor ja lisas, et just see näitab, kuidas noored oskavad õpikuteadmisi rakendada ja kui lai on nende silmaring väljaspool koolis õpitavat.

Kokku lahendas teoreetilisi ja praktilisi majandusalaseid ülesandeid 41 noort. Olümpiaadi parimad saavad samadel alustel ülikoolidesse nagu teiste ainete olümpiaadidel edukalt esinevad õpilased. Lisaks annab EBS tublimatele tasuta õppimisvõimaluse EBS-is ühe semestri jooksul.

Creatloni võitjad Pärnu Vanalinna PK

2017/2018. aasta majandusolümpiaadi parimad:

  1. Pirita Majandusgümnaasium – Oliver Olmaru
  2. Hugo Treffneri Gümnaasium –  Mikko Leo Selg
  3. Tallinna Reaalkool – Karl Hendrik Nurmeots

Creatlon ehk üle-eestiline ettevõtlusteemaline meeskonnamäng  koosnes sel aastal kolmest voorust. Esimeses voorus panid meeskondade liikmed oma teadmised proovile viktoriinis. Seejärel tuli neil näidata oma oskusi meeskonnamängus ning kolmandas etapis said noored näidata oma loovust ning välja mõelda üks äritegu või sotsiaalne tegu. Seekord oli võitjate meeskonna ideeks korraldada väljasõite nendele peredele, kelle vanematel ei ole rahaliselt võimalik oma lapsi ekskursioonidele saata. Noorte idee oli luua organisatsioon, mis just sellistele peredele ajaveetmise võimalusi pakuks.

Creatloni parimatele korraldab EBS auhinnana ärimeestele väärilise väljasõidu Saaremaale. Õpilased viiakse lennukiga saarele, kus neile tutvustatakse erinevaid kohalikke ettevõtteid ja nende tegevust.

Creatloni üldvõitjad:

  1. Vanalinna PK (Pärnu Vanalinna Põhikool)
  2. Nutikad ajuragistajad (Pärnu Mai Kool)
  3. Ruubiku kuubik (Tartu Forseliuse Kool)

Meeskonnamängu parimad:

  1. Vanalinna PK (Pärnu Vanalinna Põhikool)
  2. Kolm Kulda (Tartu Forseliuse Kool)
  3. Nutikad ajuragistajad (Pärnu Mai Kool)

Loovülesande parimad:

  1. Nutikad ajuragistajad (Pärnu Mai Kool)
  2. Vanalinna PK (Pärnu Vanalinna Põhikool)
  3. Tublid (Antsla Gümnaasium)

Majandusolümpiaadi korraldab Junior Achievement Eesti, Eesti Majandusõpetajate Selts ja EBS juba aastat 1999 eesmärgiga suurendada õpilaste huvi majanduse vastu ja tõsta nende ainealaseid teadmisi.

Head Uudised GoodNews