1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Selgusid Tartu aasta õpetajad ja elutööpreemia laureaadid!
Selgusid Tartu aasta õpetajad ja elutööpreemia laureaadid!

Selgusid Tartu aasta õpetajad ja elutööpreemia laureaadid!

Uue õppeaasta alguses tunnustatakse õpetajaid ja haridustöötajaid, kes on Tartu linnas silma paistnud pikaajalise tulemusliku töö või silmapaistvate tulemuste eest viimase kolme õppeaasta jooksul. Sel aastal saab elutöö auhinna neli silmapaistvat õpetajat: Tiina Ranna, Anne Lindström, Andres Põhjala ja Rein Maantoa. Aasta õpetaja tunnustuse pälvib 56 kandidaati.

Foto tunnustusürituselt: Kristina Haan

Linn tunnustab õpetajaid elutöö auhinnaga neljas kategoorias: koolieelse lasteasutuse õpetaja, üldhariduskooli õpetaja, huvikooli õpetaja ja kutseõppeasutuse õpetaja.

2024. aasta laureaadid on:

Tiina Ranna, kellel täitub sel aastal 47 aastat töötamist Tõrukese lasteaias. Tiina on professionaalne õpetaja, kes pakub lastele huvitavaid ja arengut toetavaid tegevusi, lähenedes igale lapsele individuaalselt. Tema eriliseks huviobjektiks on loodus, teadus, matemaatika ja emakeel. Tiina planeerib ja viib läbi mitmekesiseid, mängulisi ja eesmärgipäraseid õppetunde, olles valmis osalema erinevates projektides ja õppekäikudel. Tiina töö on olnud lapsevanematele väga rahuldustpakkuv ja tema positiivne tagasiside õpilastele on olnud kõrge. Tema tegevused on olnud kolleegidele eeskujuks, pakkudes kvaliteetseid ja hästi ettevalmistatud õppetegevusi. Ta on aktiivne aruteludes, toetanud nooremaid kolleege, olnud lasteaia usaldusisik ja ametiühingu eeskõneleja. Tiina on olnud ka lasteaia aineühenduse kontaktisik ja korraldanud mitmesuguseid üritusi, sealhulgas olnud Tõrukese maskoti Tõru-Tõnni kandja. Tiina panus lasteaia arengukavade koostamisse, positiivse tööõhkkonna loomisse ja töötajate väljasõitude korraldamisse on olnud hindamatu. Tiina on olnud Tõrukese lasteaia patrioot, kelle elutöö väärib elutöö auhinda.

Tiina on professionaalne õpetaja, kes pakub lastele huvitavaid ja arengut toetavaid tegevusi, lähenedes igale lapsele individuaalselt.

Anne Lindström on oma karjääri jooksul töötanud matemaatika- ja füüsikaõpetajana, koolijuhina ja hariduskorraldajana. Ta on õpetanud Tartu Miina Härma Gümnaasiumis ja Tartu Forseliuse Koolis, kus on aidanud õpilastel saavutada silmapaistvaid tulemusi matemaatika võistlustel. Anne on tuntud oma professionaalsuse, kannatlikkuse ja huumorimeele poolest. Ta on olnud aktiivne matemaatikaürituste korraldaja, juhendanud praktikante ja pakkunud toetust õpilastele võistlusteks ettevalmistamisel. Tema õpilased on saavutanud kõrgeid kohti matemaatikaolümpiaadidel ja teistes võistlustel. Anne on tuntud oma kannatlikkuse, huumorimeele ja süvaõpetuse poolest. Õpilased hindavad teda kui legendaarset õpetajat, kes on rahulik, kannatlik ja oskab huvitavalt õpetada. Vilistlased meenutavad Anne tunde kui lõbusaid ja huvitavaid, kus tema toetav lähenemine ja huumorimeel tegi matemaatika õppimise lihtsamaks ja meeldivamaks. Ta on oma üle 50-aastase karjääri jooksul olnud pidevalt avatud muudatustele ja kooli arengule. Anne põhjalikkus ja elutarkus teevad ta elutööpreemia vääriliseks.

Anne on tuntud oma professionaalsuse, kannatlikkuse ja huumorimeele poolest.

Andres Põhjala on tegutsenud judoõpetajana alates 1973. aastast. Ta on asutanud Eesti vanima judoklubi Tartu Do ning juhib seda endiselt. Põhjala on olnud peatreener erinevates vanuseklassides ja panustanud judo algõpetuse loomisse Tartu lasteaedades. Ta on ka Tartu Koolide Judo Karikavõistluste algataja ja korraldab regulaarselt võistlusi ning laagreid. Tema õpetus lähtub judo filosoofiast ja väärtustest, kasvatades noortes austust, sõprust ja enesekontrolli. Põhjala on innustanud paljusid noori spordi ja kultuuri vastu, aidates neil saavutada edu nii Eestis kui rahvusvaheliselt. Tema pikaajaline töö ja kogukonna loomine, kus endised õpilased ja nende pered on endiselt aktiivsed, näitab tema mõju ja pühendumust. Andres Põhjala väärib Õpetaja Elutöö auhinda oma 50+ aastase panuse eest judo ja noorte arengusse.

Ta on asutanud Eesti vanima judoklubi Tartu Do ning juhib seda endiselt, Põhjala on olnud peatreener erinevates vanuseklassides ja panustanud judo algõpetuse loomisse Tartu lasteaedades.

Rein Maantoa on töötanud Tartu Kunstikoolis alates 1980. aastast, olles Eesti tunnustatud kalligraaf ja kirjakunstnik. Tema professionaalsus ja rahvusvaheline tunnustus, sealhulgas külalisõpetajana Soomes, on olnud märkimisväärne. Rein on õpetanud mitmeid tuntud kunstnikke ja disainereid, mõjutades oluliselt Eesti kunstiharidust ja graafilist disaini.Tema rahulik ja toetav lähenemine, samuti osalemine näituste korraldamisel ja mentoritöö, on inspireerinud nii õpilasi kui kolleegide. Reinu 44-aastane panus kunstiharidusse ja tema kunstilised saavutused teevad temast väärilise elutöö preemia kandidaadi, andes Tartu kunstiharidusele rahvusvahelist tuntust.

Rein on õpetanud mitmeid tuntud kunstnikke ja disainereid, mõjutades oluliselt Eesti kunstiharidust ja graafilist disaini.

Selgunud on ka Tartu linna 2024. aasta õpetajad. Tartu linna aasta õpetajate valimisel lähtuti kategooriate aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta klassijuhataja, aasta põhikooli aineõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõpetaja, aasta huvialaõpetaja, aasta tugispetsialist, aasta õppeasutuse juht, aasta haridustegu ja aasta hariduse sõber haridus- ja teadusministeeriumi poolt antud juhistest. Tartu linnast esitati konkursile 136 kandidaati, kokku tunnustatakse 56 kandidaati.

  • Kõiki laureaate oodatakse Tartu linna ja maakonna haridustöötajate tänusündmusele, mis toimub 3. oktoobril 2024 algusega kell 14 Tartu Ülikooli aulas. Sissepääs on kutsetega.
  • Üleriikliku konkursi tulemused leiab SIIT.
Head Uudised GoodNews