1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SIHIKINDLA TÖÖ TULEM I Kaur Pennert lõpetab Tallinna Muusikakeskkooli kuldmedaliga
SIHIKINDLA TÖÖ TULEM I Kaur Pennert lõpetab Tallinna Muusikakeskkooli kuldmedaliga

SIHIKINDLA TÖÖ TULEM I Kaur Pennert lõpetab Tallinna Muusikakeskkooli kuldmedaliga

Paidelane Kaur Pennert lõpetab tänavu Tallinna Muusikakeskkoli koorijuhtimise eriala kuldmedaliga. Lõpuaktus toimub laupäeval, 20.juunil.

Tegu on õppeasutusega, mis on ainus õpilasi muusikaliseks kõrghariduseks ettevalmistav riiklik kool Eestis.

19-aastane noormees on tegelenud muusikaga nii kaua, kui ise mäletab.

PAMT-i muusikastuudio, mille kasvandik Kaur on, juhendaja Sirje Grauberg kiidab noormeest kui väga abivalmist ja sihikindlat tegelast, kes juba beebist peale kodulinnas muusikaga ühte sammu astunud.

Kaur alustas muusikaõpingutega Ken Koemetsa löökpilliklassis Paide muusikakoolis. Hiljem lisandusid orelitunnid õpetaja Olaf Lääne juures ja süvendatum klaveriõpe (õp Astrid Sild). Löökpillimängijana saavutas ta III koha konkursil „Parim Noor Instrumentalist 2014”. Aastal 2017 astus ta Tallinna Muusikakeskkooli koorijuhtimise erialale, kus juhendajaks sai Hirvo Surva.

Kaur Pennert on olnud hinnatud mängija sellistes koosseisudes nagu Tihvan BigBand, MaidEst, Tšellopoisid ja ka eri lauluvõistluste saatebändides. Ta on nõutud kontsertmeister üle Eesti, tihedam koostöö seob vokaalsolisti Grete Oolbergiga ning ansamblis Kolm Musketäri Tõnis Sarapi ja Silver Piirojaga. 2019. aasta sügisest on Kaur segakoori HUIK! koormeister.

Tänavu sügisest on noor muusik võtnud sihiks minna Eesti muusika-ja teatriakadeemiasse orkestrijuhtimist õppima.

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio 

Head Uudised GoodNews