1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. SILMITSI MEREGA! Üle 300 rahvatantsija astuvad lavale, et tantsida merele
SILMITSI MEREGA! Üle 300 rahvatantsija astuvad lavale, et tantsida merele

SILMITSI MEREGA! Üle 300 rahvatantsija astuvad lavale, et tantsida merele

Foto: Matti Zirk
Foto: Matti Zirk

27. novembril toimub Salme Kultuurikeskuses tantsukontsert “Silmitsi merega”, kus merele ja merega tantsivad üksteist rahvatantsuansamblit – laval on kokku ligi 330 tantsijat Eesti tipprühmadest.

Kontsert on pühendatud merekultuuriaastale ja laval näeb mereteemalisi tantse üle Eesti asuvate ansamblite esituses. Ühiselt võetakse ette teekond mööda Eesti rannikut. Kontserdi lavastab Kullo tantsuansambli Sõleke kunstiline juht Ene Jakobson ning tantse saadavad elava muusikaga Kihnu poisid.

“Meri on teema, millest leiab lõputult inspiratsiooni. Seetõttu on ka paljud tantsuloojad pühendanud palju tantse merele, merelt tulijatele ja ootajatele ning meräärsetele paikadele,” sõnab lavastaja Ene Jakobson. “Ettekandele tulevad nii vanad lemmikud  nagu näiteks Valgemägede “Killadi-kõlladi”, Kai Leete “Viire takka”, Maie Orava “Kalamees”, Kristjan Toropi “Ruhnu süit”, aga ka uuemad tantsud. Saab näha nii saarte pärimustantse kui ka lavarahvatantse,” kirjeldab Jakobson kontserdi sisu.

Kontserti korraldab Eesti Rahvatantsuansamblite Liit, kes esindab kõiki sel päeval lavale astuvaid ansambleid. Liidu eesmärgiks on tuua publikuni kvaliteetset rahvatantsu tipprühmade esituses.

Tegemist on esimese ühiskontserdiga, kus esinevad Rahvatantsuansambel Kajakas, TTÜ Tantsuansambel Kuljus, Tantsuansambel Kullaketrajad, Rahvakunstiselts Leigarid, TLÜ Rahvatantsurühm Soveldaja, Kullo Tantsuansambel Sõleke, Tantsuansambel Sõprus, Rahvatantsuansambel Tarbatu, Tarvanpää selts, Tantsuansambel Tuisuline ja Tartu Ülikooli Rahvakunstiansambel.

Pileteid kontserdile “Silmitsi merega” saab hinnaga 8 või 10 eurot soetada Piletilevist ja kohapealt.

silmitsi-merega

Head Uudised GoodNews