1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sirje Karis asus Tartu Ülikooli sihtasutuse patrooniks
Sirje Karis asus Tartu Ülikooli sihtasutuse patrooniks

Sirje Karis asus Tartu Ülikooli sihtasutuse patrooniks

Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis asus Tartu Ülikooli sihtasutuse patrooniks ning osales täna sihtasutuse stipendiaatide vastuvõtul Tartu Ülikooli muuseumi valges saalis.

Sirje Karis meenutas patrooni väljakulutamisele järgnenud tervitussõnavõtus, et Tartu Ülikool on tema alma mater ja jäänud ka kõigi hilisemate aastakümnete jooksul talle kõige olulisemaks ülikooliks, lisaks on ta seal ise üle 20 aasta töötanud. „Ja kui ma nüüd saan natukenegi kaasa aidata, et nutikamaid üliõpilasi märgtaks ja toetataks, siis on mul hea meel. Siis olen suutnud oma alma materi’le midagi tagasi anda,“ sõnas Sirje Karis.

Sirje Karis. Foto: VPK

Ta soovib, et kõrgharidust toetav heategevus ja annetamine annaks julgustava tõuke just omanäolistele ja oma valdkonnas kirglikele tudengitele. „Mulle meeldib siin kasutada sõna „kirglik“, sest selle vastand oleks „tuim“. Tuimalt õppimine on tuupimine ja see ei vii eriti kaugele. Nii mõjub minule kitsendavalt, kui taandaksime akadeemiline suutlikkuse mõõdupuu ainult suurepärastele või väga headele hinnetele. Tahan märgata ja väärtuslikuks pidada tudengi süvenemisvõimet, väitlemisjulgust, küsimuste esitamise ja neile vastuste leidmise oskust, olgu tegemist humanitaar- või reaalainetega. Kevadsemestri stipendiaadid, igaüks eraldi ja kõik koos, tõestavad seda. Nad oskavad küsida ja oskavad vastata,“ kõneles Sirje Karis.

Uuringute järgi töötab õppimise kõrvalt Eestis üle 60 protsendi tudengitest, ütles Sirje Karis. „Kui Tartu Ülikooli sihtasutus saab aidata mõnedelgi kirglikel tudengitel rohkem pühenduda õppetööle, leevendades nende olme- ja õppekuludega toime tulemist, siis oleme me hästi teinud,“ sõnas ta. 

 Sirje Karis tänas oma tervituses Tartu Ülikooli sihtasutuse juhatajat Katriin Fisch-Uibopuud ja kõiki annetajaid ning soovis palju õnne kevadsemestri stipendiaatidele.

  • Tartu Ülikooli sihtasutus loodi 1997. aastal eesmärgiga toetada heade akadeemiliste eeldustega üliõpilaste õpinguid ning kasvatada seeläbi tugev akadeemiline järelkasv Eesti haritlaskonnale. Sihtasutuse patrooni roll seostub eelkõige heategevuse ja annetuskultuuri väärtustamisega, mis peab silmas kõrghariduse jätkusuutlikkust ja üliõpilaste toimetulekut.
Head Uudised GoodNews