1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Sisekaitseakadeemia korraldab esmakordselt välistudengitele suveülikooli
Sisekaitseakadeemia korraldab esmakordselt välistudengitele suveülikooli

Sisekaitseakadeemia korraldab esmakordselt välistudengitele suveülikooli

Sisekaitseakadeemias algas sel nädalal esmakordselt välistudengitele mõeldud suveülikool „Ohutus ja turvalisus“.

„Sisejulgeoleku tagamine on kaugelt enam kui vaid ühe riigi siseasi. Suveülikool on noortele hea võimalus õppida rahvusvahelises kontekstis, kuidas turvalisust tagada ja turvalisemalt elada,“ sõnas akadeemia rektor Marek Link. Ta lisas, et nõnda lõimuvad erinevate riikide praktikad, mis omakorda annab aga noortele eelise tulevasel töökohal julgeolekusektoris.

Akadeemia õppeosakonna juhataja Tiina Karu sõnul on taoline suveülikooliprojekt populaarne paljudes teisteski kõrgkoolides. Eriti rõõmustas ta selle üle, et suveülikooli tegevustesse on kaasatud meie aktiivsed kadetid, kes omandavad seeläbi põneva rahvusvahelise kogemuse.

Suveülikooli eesmärgiks on suurendada sisejulgeoleku spetsiifilisemates valdkondades õppivate noorte toimevõimet nii tava- kui ka kriisisituatsioonis hakkamasaamisel ja kaaskodanike abistamisel, avardades nende teadmisi ja täiendades koostööoskusi rahvusvahelises seltskonnas spetsialistide käe all.

Osalejatel on võimalik õppida esmaseid enesekaitse- ja esmaabivõtteid, samuti suitsusukeldumist ja pinnaltpäästelt, aga ka panna end proovile ellujäämisõppel metsas. Samuti käsitletakse küberkaitsetemaatikat ja viiakse läbi simulatsiooniõppus. Tegevusi juhendavad Sisekaitseakadeemia õppejõud, lisaks partnerid politsei- ja piirivalveametist, Tallinna kiirabist ja kaitseliidust.

Suveülikool toimub 14.-21. augustini, kokku võtab sellest osa 19 üliõpilast Saksamaalt, Soomest, Lätist, Inglismaalt ja Sloveeniast.

Head Uudised GoodNews