1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Siseministeerium ja politsei sõlmisid koostööleppe naabrivalvega
Siseministeerium ja politsei sõlmisid koostööleppe naabrivalvega

Siseministeerium ja politsei sõlmisid koostööleppe naabrivalvega

Täna allkirjastasid siseminister Kristian Jaani, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ja MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Marek Väljari kolmepoolse koostööleppe, mille eesmärk on tugevdada koostööd turvalisuse loomisel ja siseturvalisuse vabatahtlike tegevuste arendamisel.

Kristian Jaani sõnul on naabrivalve üks tõhus ja hea lahendus kohaliku kogukonna liikmetele, kes soovivad oma kodupiirkonnas turvalisust suurendada. „On suur rõõm, et naabrivalve näeb end siseturvalisuse eest vastutava partnerina ning on valmis naabrivalve tegevusi koostöös siseministeeriumi ja politseiga edasi arendama. Turvalisuse tagamine eeldab igaühe kaasatust ja panust, seepärast on ka naabrivalvel siseturvalisuses oluline roll. Täna sõlmitud lepinguga panime aluse koostööle järgmiseks kümneks aastaks,“ lisas Jaani.

Naabrivalve on politseile oluliseks partneriks eeskätt ennetus- ja ohutustegevustes. „Tõdeme sarnaselt naabrivalvele, et turvalisus algab meist endist ja iga inimese panus selle loomisesse on oluline. Naabrivalvest on näiteks suur abi olnud sissemurdmiste ennetamisel ja avastamisel,“ sõnas Elmar Vaher ja lisas, et ka edaspidi töötatakse üheskoos selle nimel, et Eestis oleks turvaline elada, töötada ja perekonda luua.

Marek Väljari sõnul on naabrivalve panustanud siseturvalisuse arendamisse ja elukeskkonna turvalisuse tõstmisesse vabatahtlike kostöös üle 21 aasta. „Selle aja jooksul on ühing olnud partneriks ministeeriumile siseturvalisuse arengukava turvaliste kogukondade programmi väljatöötamise juures ja politseile oleme partneriks kuritegevuse ennetamisel. Turvaline elukeskkond algab tugevast kogukonnast ja seal elavate inimeste hoolimisest, märkamisest ja reageerimisest. Oluline on teadmine, et turvalisus algab igaühest endast,“ lisas ta.

Eesti naabrivalvega on liitunud üle 10 000 majapidamise enam kui 500 erinevast paigast Eestis.

Head Uudised GoodNews