1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SÕBRAPÄEVAKS! Lilled ja süda toovad sõbrapäevaks kahekordse positiivse elamuse
SÕBRAPÄEVAKS! Lilled ja süda toovad sõbrapäevaks kahekordse positiivse elamuse

SÕBRAPÄEVAKS! Lilled ja süda toovad sõbrapäevaks kahekordse positiivse elamuse

Edelweissi sõbrapäevapltJõgeva kesklinnas asuva Kesk-Eesti Ärikeskuse hoones paikneva lillekaupluse Edelweiss töötajate sõnul saab sõbrapäevaks nii lillede kui ka südamekujulise meenega kingisaajale kahekordse positiivse elamuse pakkuda.

Sõbrapäeva eel hakkavad lilleäris Edelweiss lisaks suurele lillevalikule silma ka erinevas suuruses südamed. „Ostes sõbrapäevaks kingiks lille, anname kingisaajale edasi oma head soovid läbi selle värvide ja lõhna. Küllap südame kaudu jõuavad temani meie hingekosutavad sõnumid, positiivne energia. Seda on ehk sõnades raske lahti seletada, kuid ometi on see olemas,” rääkis lillepoe omanik ja juhataja Eve Lill. „Üks mu lemmikkirjanikke Antoine de Saint-Exupéry on öelnud: „Siin on mu saladus. Ainult südamega võib õigesti näha, kõige tähtsam on silmale nähtamatu”,” lisas ta.

Ettevõtja Eve teab sõbrapäeva pühadekaardile soovitada ka kaunikõlalisi luuletusi raamatutest, mis pühendatud nii lilledele kui ka südamele. „Nendeks raamatuteks on Avinurmest võrsunud Merike Krämeri „Lille süda” ja „Süda on ainuke lill”, mis sisaldavad Jaapani klassikalist luulet.

Edelweissi müüja ja florist Merle Lehtsaar vastas ka küsimusele, kas mõne värvitooniga lilled võivad südame tervisele eriti hästi mõjuda. „Oranžid lilled mõjuvad hästi südame tervisele. Lillede juurde kuulub ka palju rohelist. Roheline värv tõrjub paljude haiguste esilekutsujad, negatiivse stressi, alandab vererõhku, parandab südame-veresoonkonna tööd,” ütles ta.

„Sõbrapäeval teeme üllatuse ka meie kauplust külastavatele Valentinadele ja Valentinidele ning ka inimestele, kelle perekonnanimi on Sõber. Kui aga juhuslikult peaks meie poodi sisse astuma (sõbrapäeval võivad ju ka imed juhtuda) populaarne näitleja telesaate „Su nägu kõlab” tuttavalt võitja Juss Haasma, saaks temalegi osaks eriline tähelepanu. Teadaolevalt mängib Haasma kriminaalkomöödias „Kättemaksukontor” politseinikku nimega Sõber.”.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews