1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Soome televisioon tuleb Rakverre kajastama festivali Darkland Fire IV
Soome televisioon tuleb Rakverre kajastama festivali Darkland Fire IV

Soome televisioon tuleb Rakverre kajastama festivali Darkland Fire IV

Yle-ilme-liput-toimituksen-Soome Yle televisoon kajastab Rakveres laupäeval toimuvat rahvusvahelist muusikafestivali Darkland Fire IV.

Yle uudiste ajakirjaniku Jussi Mankkineni sõnul on plaanis filmida nii festivali artistide esinemist, kui ka teha nendega intervjuusid.

Enamik festivali artiste saabuvad Rakverre homme. Jan Roger Pettersen (Svartsinn) Norrast ja Stefan Hanser (Anemone Tube) Saksamaalt saabusid juba eile Tallinnasse, et tutvuda sealsete vaatamisväärsustega.

Festival Darkland Fire IV algab soojenduspeoga Darkland NIght homme õhtul Art Hotelli seminarimajas ja lõpeb pühapäeval advendikontserdiga Darkland Fire Advent Rakvere Kolmainu kirikus.

Olles ainulaadne kogu lähipiirkonnas, pakub rahvusvaheline muusikafestival Darkland Fire IV erakordse võimaluse avastada elektro-akustilise süvafolgi ja industriaalse alatooniga elektroonilise seisundimuusika erinevaid varjundeid, põnevaid sümbioose ja lummavaid helimaastikke oma žanrite silmapaistvamatelt esindajatelt.

Seekordne festival keskendub kargele põhjamaisele muusikale, esinejad tulevad Rootsist, Norrast, Soomest, Venemaalt, Saksamaalt, Lätist ja Eestist.

Peaesinejana üles astuv legendaarne Deutsch Nepal Rootsist segab oma muusikasse küll ka idamaiseid alatoone, kuid needki pärinevad peamiselt „maailma katuse“ lumistelt nõlvadelt.

Bard Tõnu Tepandi esitab oma tuntumatest ja aegumatutest lauludest koosneva tunni pikkuse kava, mis on nüüdsel ajal muusikuna väga harva esineva näitleja ja teatripedagoogi esimene kord Rakveres oma lauludega esineda. Tõnu Tepandi astub oma lauludega üles umbes korra aastas ja meil on hea meel välja hüüda, et see juhtub juba sel nädalalõpul Rakveres.

Laulud nagu „Arkaadia teel“, „Vedrulaul“, „Kiri kodukandist“, „Sisaliku tee“ on 1960ndatel muusikuteed alustanud Tepandi tuntumad ja mitmeid põlvkondi eestlasi mõjutanud lood.

Norrast saabub festivalile Svartsinn, pakkudes kaasahaarava retke põhjamaiselt pimedasse maailma, elektroonilisi helimaastikke ilmestamas toekas tšellosaund.

Põhjamaiselt karget ja mehist neofolki pakub Soome bänd Tervahäät, kelle harva toimuvad esinemised on alati elamuseks.

Tähelepanu väärib ka Lamia Vox, mis on ühenaise projekt Venemaalt Peterburist. Lamia Voxi muusika käsitleb okultismi temaatikat ja teeb seda äärmiselt professionaalse lähenemisega nii meloodiatesse kui kompositsiooni.

Tänavu astuvad festivalil Darkland Fire IV üles: DEUTSCH NEPAL /Rootsi/, SVARTSINN /Norra/, TERVAHÄÄT /Soome/, TÕNU TEPANDI /Eesti /, ANEMONE TUBE / Saksamaa/, LAMIA VOX /Venemaa/, ENU KALEIDOSKOPS /Läti/ ja MORGUE`S LAST CHOICE /Eesti/.

Lisainfo SIIN!

Head Uudised GoodNews