1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SOOVID PAREMAT LIIKLUSKULTUURI? Saada politseile ettepanekuid liiklustalguteks!
SOOVID PAREMAT LIIKLUSKULTUURI? Saada politseile ettepanekuid liiklustalguteks!

SOOVID PAREMAT LIIKLUSKULTUURI? Saada politseile ettepanekuid liiklustalguteks!

signal-1152453-mPolitsei ootab alanud nädala lõpuni kõigi liiklejate tähelepanekuid probleemsetest kohtadest liikluses, et liiklustalgute päeval 21. novembril nende ettepanekute alusel enda tööd planeerida ning täiendavate jõududega liiklusjärelevalvet tagada.

Tähelepanekuid liiklusprobleemidest saab teha spetsiaalselt selleks ettevalmistaud rakenduse kaudu politsei- ja piirivalveameti (PPA) Facebooki lehel ning selleks ei pea olema Facebook’i registreeritud kasutaja. Sissekandes tuleb märkida probleemi võimalikult täpne koht, aeg ning liik. Iga ettepaneku tegija saab ka korrakaitsjate tagasiside.

PPA politseimajor Veiko Kommusaare sõnul on liiklustalgute peamine idee liiklejaid kaasata ning muuta koos liiklemine turvalisemaks. „Kuigi tähelepanelikud inimesed teatavad politseile liiklusega seotud probleemidest ning kaasliiklejate rikkumistest igapäevaselt, on nädala jooksul võimalik teha täiendavaid ettepanekuid suurema järelevalve tegemiseks ning tähelepanekuid kas siis ebamõistliku liikluskorralduse või sagedaste rikkumiste kohta, andes sellega oma panuse ohutuma liikluse saavutamiseks. Nii saame lisaks enda tehtud analüüsidele veelgi parema ülevaate sellest, millised ohud ühes või teises kohas võivad esineda ning millised kitsaskohad meie liikluskäitumises kõige enam inimeste turvatunnet kahandavad,“ ütles Kommusaar.

Politsei korraldab ööpäevaseid liiklustalguid, et saadud ettepanekute alusel enda tööd planeerida just seal, kus inimesed seda kõige rohkem ootavad, teist aastat järjest. Mullu korraldatud aktsiooni tulemusel kogunes korrakaitsjatele nädala jooksul umbes 540 ettepanekut. Kõige enam tegi inimestele muret autojuhtide sõidukiirus.

21. novembril peetavad liiklustalgud on üle-eestilised ning sellest võtavad osa kõikide prefektuuride politseinikud ning vabatahtlikud. Ettepanekuid liiklusjärelevalve kohtade ja aegade osas oodatakse PPA Facebook’i lehele või aadressil www.politsei.ee/liiklustalgud selle nädala jooksul.

Head Uudised GoodNews