1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sotsiaalminister Tanel Kiik käis töövisiidil Soomes
Sotsiaalminister Tanel Kiik käis töövisiidil Soomes

Sotsiaalminister Tanel Kiik käis töövisiidil Soomes

Sotsiaalminister Tanel Kiik oli eile, 21. augustil visiidil Soomes, kus külastas Helsingi Ülikooli haiglat ning kohtus Soome rahvastiku- ja sotsiaalteenuste ministri Krista Kiuruga. Kohtumisel oli kõne all koostöö koroonaviiruse leviku tõkestamisel ja e-teenuste innovatsiooni valdkonnas.

Kohtumisel allkirjastati ka Soome-Eesti koostöömemorandum e-teenuste innovatsiooni edendamiseks mõlemas riigis ja riikide vahel.

Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul näitas koroonaviiruse kriis kui oluline on, et terviseinfo ja sotsiaalkaitse andmed oleksid turvaliselt kättesaadavad piiriüleselt. „Eesti ja Soome olid kaks esimest riiki Euroopas, kus hakkas toimima piiriülene retseptivahetus mõlemas suunas. Kindlasti peame jätkame ka teiste arendustega, mis võimaldavad tulevikus terviseandmetel inimesega kaasas käia ja pakkuda seeläbi kvaliteetsemat arstiabi nii kodumaal kui väljaspool oma koduriiki,“ ütles minister Tanel Kiik. „Koostöömemorandumiga süvendame veelgi kahe riigi koostööd tervise- ja sotsiaalvaldkonna e-teenuste arendamisel ning saame astuda järgmisi ühiseid samme inimeste tervise kaitseks.“

Olulise koostöökohana nimetasid mõlemad ministrid andmete paremat kasutamist teaduses, ennetustegevuses ja tervishoiusüsteemi arendamisel.

Samuti arutati kohtumisel koostööd koroonaviiruse tõkestamisel. „Koroonaviirusesse nakatumine on Euroopas tõusutrendis. Nakkushaigused ei tunne riigipiire, mistõttu on oluline tegutseda ühiselt. Naaber- ja lähiriikide tõhus koostöö on eriti tähtis kriisiajal, mil muutuva olukorraga tuleb kiiresti kohaneda,“ ütles minister Tanel Kiik. „Eesti ja Soome seisavad koroonaviiruse tõkestamisel silmitsi sarnaste väljakutsetega eneseisolatsiooninõuetest ja piiriületusest vaktsiinide hankimise ja tarnimiseni välja.”

Head Uudised GoodNews