1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sotsiaaltranspordi ühendamine tavatranspordiga algab Saaremaalt
Sotsiaaltranspordi ühendamine tavatranspordiga algab Saaremaalt

Sotsiaaltranspordi ühendamine tavatranspordiga algab Saaremaalt

Sotsiaalministeerium ja Saaremaa vald allkirjastasid sel nädalal koostöölepingu inimeste vajadustele vastava transporditeenuse uue korralduse katsetamiseks.

„Inimesed peavad saama liikuma sõltumata sellest, millises piirkonnas nad Eestis elavad ja milline erivajadus neil võib olla. Hästi korraldatud transpordiühendused on eeldus, et inimestele oleksid kättesaadavad nii hoolekande- ja tervishoiuteenused kui ka tagatud võimalus ühiskonnaelus osaleda. Niisamuti tuleb vabastada niigi koormatud sotsiaaltöötaja autojuhi rollist, andes talle rohkem aega tegeleda teiste oluliste ülesannetega,“ ütles sotsiaalkaitseminister Kaia Iva.

Kaheaastase testperioodi jooksul korraldab Saaremaa vald vedude korraldamise, tellimise ja planeerimise. Lähiajal on esimese sammuna ees hanked vedajate leidmiseks. Uue korraldusmudeli alusel teenuse pakkumiseni jõuab vald hinnanguliselt kuue kuuga.

Katseprojekt viiakse läbi neljas maakonnas: Pärnumaal, Põlvamaal, Võrumaal ja Saaremaal.

Projekti kogumaksumus on ligi 6 miljonit eurot, millest 85 protsenti on Euroopa Sotsiaalfondi toetus. Projekt kestab 2021. aasta maini.

Head Uudised GoodNews