1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. STATISTIKA I Eriolukord on vähendanud plekimõlkimiste arvu kolmandiku võrra
STATISTIKA I Eriolukord on vähendanud plekimõlkimiste arvu kolmandiku võrra

STATISTIKA I Eriolukord on vähendanud plekimõlkimiste arvu kolmandiku võrra

Riigis valitseva eriolukorra tõttu on liikluskahjude arv oluliselt langenud, näitab Eesti ühe suurema kindlustusseltsi ERGO statistika. Möödunud nädalal laekus ERGO kindlustusele sõidukitega seotud kahjuavaldusi 30% vähem kui märtsi esimestel nädalatel. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on langus 32%.

„Eelmine nädal on märgiline, sest siis hakkas riigis kehtima rangem liikumispiirang. Selle mõju kandus koheselt ka liiklusesse – mõningatel andmetel langes liiklemine Tallinna teedel nädalaga kolmandiku võrra ja seda näeme ka oma kahjukäsitluse statistikast. Taoline olukord on siinmail kindlasti erakordne,“ ütles ERGO kindlustuse kahjukäsitlusvaldkonna juht Caterina Lepvalts.

ERGO-le teatatud liikluskindlustuse juhtumite arv langes möödunud nädalal 36% võrra, teateid kaskojuhtumitest laekus kindlustusele 23% vähem kui märtsi esimestel nädalatel.

„Klassikalisteks kaskojuhtumiteks on eelkõige väiksemad plekimõlkimised, mis sageli toimuvad kaubanduskeskuste parklates. Nüüd, kui keskuste külastatavusele ja liikumisele üleüldiselt seatakse täiendavaid piiranguid, võime arvata, et sõidukitega seotud kahjud vähenevad lähinädalatel mõneti veelgi,“ sõnas Lepvalts. „Hea on näha kriisiolukorras ka midagi positiivset ja vähenenud liiklusõnnetuste arv seda on,“ lisas ta.

ERGO kindlustus on suurim liikluskindlustuse pakkuja Eestis. Kõikidest ERGO-s registreeritud kahjujuhtumitest moodustasid möödunud aastal kõige suurema hulga just sõidukitega seotud kahjud, millest teatati kindlustusseltsile 17 555 korral. Neist veidi üle pooled olid kaskokindlustuse juhtumid, mida registreeriti kokku 9453 keskmise kahjusummaga 1305 eurot.

Head Uudised GoodNews