1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. SÜDAMEGA TEGIJA I Anna oma hääl: Eesti toidutööstused valivad südamega tegijat
SÜDAMEGA TEGIJA I Anna oma hääl: Eesti toidutööstused valivad südamega tegijat

SÜDAMEGA TEGIJA I Anna oma hääl: Eesti toidutööstused valivad südamega tegijat

Täna sai hoo sisse „Südamega Tegija“ konkurss, millega tunnustatakse Eesti Toidutööstuse kõige silmapaistvamaid inimesi, kes teevad oma tööd suure hoole ja armastusega. Sel aastal esitati südamega tegija tiitlile 12 inimest ja rahvahääletusel osaleb pärast juhtkogu hindamist viis nominenti.

Tänavu kandideerivad „Südamega tegija“ tiitlile Saaremaa Piimatööstuse tehnoloog Aime Paas, Gustav Cafe tootmisjuht Tea Mey, Valio Eesti Võru Juustutööstuse tehnoloog Lea Jürgenson, Premia Tallinna Külmhoone jäätisevabriku vahetusejuht Erika Tuulik ja Nõo Lihatööstuse peatehnoloog Anne Värä.

Südamega Tegija valib välja rahvas, kes saab kuni 11. oktoobrini Toiduliidu Facebooki lehel oma lemmikkandidaadile hääle anda. Võitja kuulutatakse välja oktoobri keskel.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on iga-aastase konkursi eesmärgiks öelda aitäh tublidele Eesti inimestele, kes hoiavad Eesti toidutööstuse kvaliteeti ja puhtust aasta-aastalt samal või veel kõrgemalgi tasemel. „Olla märgatud oma kolleegide, ülemuste ja töötajate poolt on juba esimene märk südamega tegijast ning vastavat tiitlit väärivad kõik kaksteist säravat inimest, keda konkursile esitati,“ ütles Potisepp.

„Kandidaatide läbivaks märksõnaks on suur pühendumus ja armastus oma töö vastu. Südamega Tegija on justkui võluniit, mis hoiab kollektiivi koos, kellele õlule saavad kolleegid alati toetuda ning kelle ideed ja pühendumus on aidanud ettevõttel areneda paremuse poole,“ kirjeldas Potisepp. „Igal aastal südamega tegija konkursi aegu poeb mu sisse suur uhkus Eesti toidutootjate ja meie sektoris töötavate inimeste üle.“

Südamega tegija tiitlile kandideerib Premia Tallinna Külmhoone jäätisevabriku vahetusejuht Erika Tuulik, kes hoolitseb jäätisevabrikus selle eest, et eestimaalaste poolt palavalt armastatud jäätised nagu Eriti Rammus, Väike Tom ja Regatt jõuaksid õigel ajal ja õige maitsega Eesti inimesteni. Samuti osaleb Erika aktiivselt ka tootearenduses, andes nii ideede kui tehnoloogilise poole pealt hindamatu panuse uute jäätisemaitsete välja töötamisse.  Kolleegide sõnul on Erika on jäätisevabriku tootmisüksuse hing ja süda ning kõigile hea tuju looja.

Saaremaa Piimatööstuse tehnoloog Aime Paas on viimase 34 aasta jooksul kvaliteedijuhi, peatehnoloogi ja tehnoloogina näinud kõike: uusi juhte, nime- ja struktuurivahetusi, kolimisi. Aime töö tulemusel on jõudnud turule sellised Saaremaa Piimatööstuse tooted nagu Old Saare juustud, erinevate maitsetega juustukuubikud, kadaka- ja lepalaastudega suitsutatud Kadaka juust ning populaarne Mo Saaremaa soolakristallidega või. Kolleegid näevad Aimes tugevat vundamenti, kes on olnud läbi aastate Saaremaa Piimatööstuse ühenduslüli ja heade sidemete hoidja, et nii ettevõtte piimatootjatest omanikud kui kohalik Saaremaa rahvas eelistaks ja oleks uhke kohaliku või ja juustu üle.

Gustav Cafe tootmisjuhi ning tootearenduse töörühma liikmel Tea Meyl on erakordne võime leida maailmast üles toorained, mida pole kunagi varem Eestis kasutatud või on väga-väga erilised. Jälgides kirglikult kondiitrimaailma viimaseid trende oskab ta alati kaasa rääkida uute toodete maitse ja välimuse osas. Tea on suur korra-armastaja ning kolleegide sõnul saab ta hakkama absoluutselt kõigega. Enim hindavad kolleegid Tea juures aga tema empaatiavõimet – ta leiab alati oma tihedas ajagraafikus aega teiste murede kuulamiseks ning annab hüva nõu lahenduste leidmiseks.

Valio Eesti Võru Juustusööstuse tehnoloog Lea Jürgenson on tugeva piimandustaustaga tegija, kes mängib juustutööstuses oluliste lahenduste loomisel ja arendamisel võtmerolli. Üheks tema ülesandeks on retseptide välja töötamine. Koostöös Leaga on valminud maailmatasemel juustud nagu Valio Atleet Cheddar ja Valio Gran Regale, värskeima saavutusena ka armastatud Atleet Eesti juust. Lea ei vaata kunagi seadmeid eemalt, vaid paneb kohe käed külge ja teeb asjad endale selgeks. Iga masina hingeelu tundes teab ta täpselt, mida konkreetse seadmega teha saab. Nii ütlevad kolleegid, et kui teised jõuavad alles tootest mõelda, on Leal juba katsed ja ettevalmistusedki tehtud.

Peatehnoloog Anne Värä on olnud osa Nõo Lihatööstuse töökast kollektiivist juba 24 aastat. Ettevõtte algusajast saadik on Anne andnud peatehnoloogina hindamatu panuse Nõo Lihatööstuse tootearendusse, pakkudes välja uusi lahendusi, juurutades nutikamaid tööprotsesse ning muutes ettevõtte tootmist veelgi efektiivsemaks. Tema pühendumist illustreerivad hästi numbrid – aastate jooksul on Anne töö tulemusel toodud Eesti turule rohkem kui 1000 uut lihatoodet.

„Südamega Tegija“ kandidaatidega saab tutvuda lähemalt Toiduliidu Facebooki lehel, oma lemmikule saab hääle anda 11. oktoobrini. Seejärel asub kandidaate hindama Toiduliidu juhtkogu, kes valib välja võitja, kelle puhul hinnatakse lisaks töötaja staaži pikkusele ka seda, kuidas kandidaat on panustanud ettevõtte arengusse, töökeskkonda ja -kollektiivi, kuidas ta on nii enda oskusi arendanud kui ka nooremaid kolleege välja õpetanud.

  • Tänavu valitakse toiduainetööstuse südamega tegijat juba seitsmendat aastat.
  • 2020. aasta aastal pälvis tiitli Saaremaa lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk.
Head Uudised GoodNews