1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SÜDAMLIK JA SOODNE KINGIIDEE! Benton soovitab kinkida oma kätega valmistatud jõulukinke
SÜDAMLIK JA SOODNE KINGIIDEE! Benton soovitab kinkida oma kätega valmistatud jõulukinke

SÜDAMLIK JA SOODNE KINGIIDEE! Benton soovitab kinkida oma kätega valmistatud jõulukinke

LVB_9349Heade uudiste portaali GoodNews algatatud jõulukampaania “Saada südamlik ja soodne kingiidee” on ideedesahvrisse toonud kümneid asjalikke soovitusi, mis kokkuvõtlikult väljenduvad tabavalt armastatud laulja Dave Bentoni arvamuses: “Iga oma kätega tehtud kingitus on väärt kingitus.”

“Kui oled võimeline oma kätega midagi tegema ja paned sellesse oma hinge, siis tähendab selline enda valmistatud kingitus saajale palju enam kui nutitelefon või läptop!” arvab Dave, kes eelmisel aastal pühendas ühe jõululaulu abikaasale. “Jõululaulud on kogu maailmas olnud ühesugused, tahtsin ühe teha teistmoodi, oma abikaasale mõeldes!”

Portaali kodulehele ja Facebooki kontole laekunud ilusatest mõtetest võib igaüks leida selle aluse, millele üles ehitada üllatus lähedastele. Teades, mis kallimaid rõõmustab, võib jõulukingist teha midagi erilist, mis leiab koha südames ja elus. Nii jääksid ära vaevalised kingiotsingud ja mure selle üle, kas rahakott ilusal jõuluajal eurodest liiga tühjaks ei jää.

Ideede sorteerimine üllatab meeldivalt sellega, et inimesed pakuvad välja hulganisti mõtteid, mis ellu viies võivad oma lihtsusega eriliselt üllatada. Mis võiks tegelikult kingitusena toredam olla, kui terve perega vanematele küllaminek, enda loodud laul või värsiks vormitud luuletus, suur ja südamlik kallistus koos tänusõnadega: “Selle eest, et Sa olemas oled!”
Kingiideede loojad pakuvad välja ka võimaluse viia sõbrad kelgutama, loodusesse jalutama, teha kodus suurpuhastus või õdus õhtusöök. “Mina teeksin üllatuse – kui on ikka lumine detsember, siis söömaaeg sõpradele looduses!” pakub Milvi Raudsepp. Kätlin Kt ütleb Facebookis: “Minu jaoks on parim kink see, kui saan midagi teha koos oma perega!”
Päris käegakatsutavate kingituste mõte mahub Kätlyn Vahtre sõnadesse: “Isetehtud asjad teevad alati südame soojaks, sest tegija on selle siiski hoole aja armastusega just kingi saajale teinud!”

Siinkohal toome ära mõned ilusad ja asjalikud mõtted, millesse mahub südamesoojust ja mis on kingitusena ka igati vajalikud. Sõpradele soovitatakse kinkida suvel valminud hoidiseid, piparkooke, jõuluehteid ja -kaunistusi, purgi pärnaõite või mõne muu ravimtaime ürtidega. Väga toredaks peavad inimesed purki ilusate soovidega, kus sõnum on veidi peidus, perepiltidest tehtud kogumikku, enda joonistatud pilte ja kaarte, toidutegemisel alati vajaminevaid pajakindaid ja köögirätte, vanast kampsunist tehtud kaisukarusid, isevalatud lõhnaseepe ja küünlaid, maalitud tasse, linikuid, patju ning palju muud. Oluliseks peetakse ka seda, et kingitus oleks südamega ja ilusasti sisse pakitud.
“Soojad kindad, sokid, müts või sall on talvel parim kink!” arvab Tuuli Riks. Maris Dalberg pakub, et väga omapärased ja ilusad kingitused saab laste käsitöötunnis tehtud asjadest, olgu selleks siis mõni maal või muu huvitav asi.

Heade uudiste portaal ootab endiselt südamlikke, toredate ja samas rahaliselt jõukohaste kingituste ideesid, mille elluviimine ei tekitaks jõulustressi, vaid tooks hoopis rahulolu omatehtu kingitusest ning rõõmu kingisaaja silmadesse. Südamlik ja soodne kingiidee saatke aadressil info@goodnews.ee või postitage see kommentaarina GoodNews’i Facebooki kontole. Kõigi osalejate vahel loosib GoodNews koos heade partneritega välja 10 JÕULUKINGITUST!

Praegune jõuluootusega pikk ja pime periood pakub võimalusi pea kingideede väljamõtlemiseks tööle panna ning aega, et need meisterdades teoks teha. Jagage oma mõtteid teistega ja toote sel kombel rõõmu kõigile headele inimestele Eestimaal!

Head Uudised GoodNews