1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sügisvärvides Kuusiku põllumajanduspark kutsub külla
Sügisvärvides Kuusiku põllumajanduspark kutsub külla

Sügisvärvides Kuusiku põllumajanduspark kutsub külla

Põllumajandusuuringute Keskuse Kuusiku põllumajanduspark pakub lasteaedadele ja üldhariduskoolidele võimalust osa saada põllumajanduskultuure tutvustavast programmist.

Viiehektarilisel maa-alal paiknevad põllukultuuride kollektsiooniaed, köögivilja- ja dekoratiivkultuuride aed, viljapuu- ja marjaaed ning näidiskatsed.

„Tarkusekuu alguseks on teraviljad küll juba koristusküpsed, aga näidiste mõttes oleme jätnud osad alad koristamata, et õpilastel oleks võimalik saada viljapäid näiteks õpimappide tegemiseks,“ julgustab ka sügisel pargiga tutvuma Kuusiku katsekeskuse juhataja Rut Kaeval. „Samas juurviljad on alles täies kasvuhoos ja kollase jumega kinoa ka alles küpseb.“

Septembris säravad põllupargis hilised õitsejaid ja spetsiaalselt sügiseste külastajate tarbeks hiljem külvatud rukkililled alles näitavad esimesi õisi. Kultuurid on varustatud infotahvlitega, mis võimaldab ka iseseisvat taimedega tutvumist, ringkäigule aga saab kaasa kutsuda katsekeskuse juhendaja. Keskuse töötaja kättenäitamisel on koristuste lõpuni võimalik korjata taimi ka õppeeesmärgil.

Enne COVID-olukorda külastas parki Raplamaal üle tuhande lasteaia- ja koolilapse aastas. Tänaseks, kui koolid sätivad kontaktõppele, on tekkinud taas võimalused koolielu õues õppimisega rikastada. Pargi külastus on tasuta, transport on tellija kulul.

Head Uudised GoodNews