1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SUPLUSVEE KVALITEET I Kakumäe ranna suplusvee kvaliteet vastab taas normidele
SUPLUSVEE KVALITEET I Kakumäe ranna suplusvee kvaliteet vastab taas normidele

SUPLUSVEE KVALITEET I Kakumäe ranna suplusvee kvaliteet vastab taas normidele

Haabersti linnaosavalitsuse poolt tellitud suplusvee mikrobioloogilise analüüsi kordusproovi tulemusel vastab Kakumäe ranna suplusvee kvaliteet taas normidele.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et kui 6. juulil võetud proovist leiti lubatud piirnormist rohkem soole enterokokke, siis kordusproovi tulemusel vastab Kakumäe ranna suplusvee kvaliteet normidele. „Soojad ja päikselised suveilmad toovad Kakumäe randa hulgaliselt puhkajaid, sealhulgas ka palju neid, kes soovivad veemõnusid nautida. Paraku ei olnud eelmisel nädalal ujumine vees leiduva bakteri tõttu soovituslik, kuid nüüd sellist piirangut enam ei ole,“ ütles linnaosavanem ning lisas, et võetud kordusproovi tulemusel on vesi Kakumäe rannas puhas ning suplejatele ohutu.

„Oleme Haabersti randadesse käesoleval aastal varasemast enam investeerinud, et pakkuda puhkajatele veelgi rohkem võimalusi,“ sõnas linnaosavanem ning lisas, et nii Harku järve äärde kui Kakumäe randa on plaanis ka tulevikus teha täiendavaid investeeringuid. „Sel aastal oleme randadesse paigaldanud kätepesujaamad, täiendavaid prügikaste ning sõelunud liiva. Korrastasime ka lamamistoole ja istepinke ning paigaldasime uued kahepoolsed seljatoega istepingid,“ loetles Hanimägi.

Head Uudised GoodNews