1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Suurel swingtantsupeol selgusid parimad swingtantsijad
Suurel swingtantsupeol selgusid parimad swingtantsijad

Suurel swingtantsupeol selgusid parimad swingtantsijad

Swingtantsuvõistluste LINDY HOPI LAPSED avamine
Swingtantsuvõistluste LINDY HOPI LAPSED avamine

13. juunil toimunud iga-aastane Eesti Swingtantsu Liidu ja Tantsutrupi MODUS poolt korraldatud Suur Swingtantsupidu tõi kokku lapsi ja täiskasvanuid lähedalt ja kaugelt täites Pirita Vaba Aja Keskuse hommikust õhtuni swingtantsu armastajatega.

Keskpäeval alanud 3-15a. laste võistluste LINDY HOPI LAPSED käigus selgusid käesoleva aasta parimad lapsed lindy hoppijad. Selleks oli tarvis näidata oma swingtantsulist mitmekülgsust lindy hopi improvisatsioonilises paaristantsus, showtantsus, soolotantsus, grupitantsus ning loositud partneriga paaristantsus. Tüdrukutest sai absoluutvõitja tiitli Paula Maria Mengel ja poistest Alar Tiismaa. Mõlemad tantsivad tantsutrupis MODUS.

Swingtantsu tulevik paistab toimunud peo põhjal otsustades olema helge, sest pisikesi osalejaid oli hulganisti ja mitmetest lasteaedadest, kaugeimad tulijad Värskast.

Eesti lindy hopi Jaak ja Juuli 2015
Eesti lindy hopi Jaak ja Juuli 2015

Põnevaimaks osaks on nimetatud võistlustel alati kategooria, kus lavastatud showtantsu esitavad sugulased. Sel aastal nägi paaris tantsimas isa ja 3-aastast tütart, väikest venda suure õega, väikest õde suure vennaga ning õest-vennast vanavanemate järeltulijaid. Et swingtantsus võivad paaris tantsida suur ja väike, näitas ka Jack`n`Jill võistlus, kus 4- ja 15-aastane edukalt omavahel tantsimisega hakkama said. Olulised on poisi juhtimis- ja tüdruku järgimisoskused, mitte vanus ega pikkus. Erilist elevust põhjustas swingiv Haribo karu, kes premeeris kõikide võistlusklasside võitjaid ning valis oma lemmikpaari.

Jaagu ja Juuli tantsutalgute finaal
Jaagu ja Juuli tantsutalgute finaal

Suure Swingtantsupeo teine osa oli täiskasvanud swingtantsu sõpradele. Neile musitseeris tuntud headuses swingbänd MAGUSMARI, laulis Inga Kaare. Avamiseks said sõna eelmise aasta silmapaistvamad swingtantsijad – Eesti lindy hopi Jaak Kristjan Kriis ja Eesti lindy hopi Juuli Birgit Jürgen. Nende esituses sai näha beebiswingi ehk paaristantsu pisikeste järeltulijatega. Õhtu hakatuseks pandi oma oskused proovile kiire tantsu maratonil. Nobedaimad tantsujalad olid seekord tantsupaaril Robert Kalm – Kerttu Nairismägi. Swingjazzi tantsulahing andis võimaluse nautida swingmuusikat üksi tantsides. Erinevates tempodes tantsimise tulemusena tunnistati osavaimaks soolotantsijaks Allar Valge. Swingtantsupeo kulminatsiooniks olid tantsutalgud Jaak ja Juuli, kus erinevate tantsumängude kaudu selgusid tantsupartnerid. Kuus parimat paari jämmisid finaalis ja täiesti üksmeelselt otsustasid tantsutalgute järelvaatajad, et Eesti lindy hopi Jaak 2015 on Kristjan Kriis ning Eesti lindy hopi Juuli 2015 Sirli Kriis-Kalm. Võitjaid ootab lõõgastuma Pärnu Rannahotell.

Head Uudised GoodNews