1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SUURPEO EEL! Noorte laulu- ja tantsupeoks loodi erilised meenetaldrikud
SUURPEO EEL! Noorte laulu- ja tantsupeoks loodi erilised meenetaldrikud

SUURPEO EEL! Noorte laulu- ja tantsupeoks loodi erilised meenetaldrikud

Tänavu suvel toimuva XII noorte laulu- ja tantsupeo “Mina jään” toetuseks valmisid erilised meenetaldrikud, millel on kujutatud tuntud Eesti kunstniku Margareta Fuksi illustratsioonil põhinevaid rahvatantsijaid. 600-eksemplarine meenetaldrikute kollektsioon trükiti Eestis.

Akvarellisti ja paljude lasteraamatute illustraatori Margareta Fuksi 1970. aastatest pärineval illustratsioonil on kujutatud kaht traditsioonilistes Eesti rahvariietes rahvatantsijat. Taldrikutele trükitud joonis põhineb Fuksi originaalsel illustratsioonil, mille värve ja pisidetaile muudeti spetsiaalselt antud meenete jaoks. Piiratud 600-eskemplarine, vaid tänavuseks laulu- ja tantsupeoks loodud meenetaldrikute kollektsioon valmis Põltsamaa Felixi ametlike laulu- ja tantsupeosuppide toetuseks.

Põltsamaa Felixi turundusdirektori Marek Viiloli sõnul on laulu- ja tantsupeoks valminud meenetaldrikute kollektsioon sümboolse tähendusega, ühendades omavahel vanema ja noorema põlvkonna. “Margareta Fuksi retro stiilis joonistusel kujutatud rahvatantsijad on laulu- ja tantsupeo ajatuks sümboliks, mille tunneb ära iga eestlane. Tänapäeva trende vaadates on ka noored retro enda jaoks taas avastanud, mistõttu oli see suurepärane võimalus tuua illustratsioon rahvatantsijatest ühise sümbolina meenetaldrikule, kõnetamaks nii noori kui vanu,” sõnas Viilol.

Põltsamaa Felix on tänavuseks XII noorte laulu- ja tantsupeoks loonud viis ametlikku peosuppi: Laulupeo Seljanka, Tantsupeo Borš, Rahvaviisi Rassolnik, Labajala Hernesupp ja Segakoori Frikadellisupp. Põltsamaa Felix on laulu- ja tantsupidude pikaajaline suurtoetaja, kes on varasemalt laulu- ja tantsupeolisi toitnud 2007., 2009., ja 2014. aastal.

Tänavune, XII noorte laulu- ja tantsupidu “Mina jään” toimub Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil 30. juunist kuni 2. Juulini.

Head Uudised GoodNews