1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Suurtööstus toetab edukaid Virumaa kolledži sisseastujaid stipendiumiga
Suurtööstus toetab edukaid Virumaa kolledži sisseastujaid stipendiumiga

Suurtööstus toetab edukaid Virumaa kolledži sisseastujaid stipendiumiga

Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledžisse 2022. aastal õppima asuvad kuld- või hõbemedaliga lõpetanud saavad taotleda medalistipendiumit kuni 1500 eurot.

„Ootame kolledžisse tulevikuerialasid õppima tublisid õpihimulisi noori, kes suudavad panustada riigi rohe- ja digipöördesse ning aitavad kaasa jätkusuutliku majandusmudeli ülesehitamisesse Ida-Virumaal,“ rääkis kolledži direktor Mare Roosileht.

Viru Keemia Grupp paneb kahel tudengile välja medalististipendiumi: 2021. ja 2022. aastal gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanud esmakursuslasele määratakse 1500 euro suurune aastastipendium, hõbemedaliga lõpetanu stipendiumi suuruseks on aga 1000 eurot aastas.

Kohtla-Järvel asuv keemiatööstuse ettevõte Viru Keemia Grupp toetab üliõpilasi Tallinna Tehnikaülikooli Arengufondi kaudu erinevate stipendiumitega aastast 2003. „Meie bakalaureuse-, rakenduskõrgharidus- ja magistriõppe stipendiumite aastane toetusfond on 10 600 eurot, millele nüüd lisandus VKG-nimeline medalististipendium kogusummas 2500 eurot. Uue, just kuld- ja hõbemedaliga gümnaasiumi lõpetajatele mõeldud stipendiumi toel soovime edendada eelkõige tehnika- ja keemiavaldkonna hariduse omandamist regioonis ning toetada nii kohalikke kui väljastpoolt regiooni motiveerituid üliõpilasi nende igapäevastest toimingutest,“ selgitas grupi personaliosakonna juht Tea Allikmäe.

Lisaks medalistipendiumile pakub kolledž parimatele sisseastujatele tasuta ühiselamukohta, aktiivsusstipendiumi ning õppeaasta jooksul tasustatud praktikat nii partnerettevõtetes kui ka kolledžis. Samuti arvestatakse Avatud Ülikooli kaudu läbitud kursused õppekoormuse hulka.

Vastuvõtt tehnikaülikooli on avatud 6. juulini. Õppekavadevalikuga saab tutvuda siin.

Head Uudised GoodNews