1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SUVEKALENDER NOORTELE I Suvekalender koondab Tallinnas toimuvad tegevused lastele ja noortele
SUVEKALENDER NOORTELE I Suvekalender koondab Tallinnas toimuvad tegevused lastele ja noortele

SUVEKALENDER NOORTELE I Suvekalender koondab Tallinnas toimuvad tegevused lastele ja noortele

Tallinna Spordi- ja Noorsooameti suvekalender on mahukas laste suvevaheaja tegevusi koondav teatmik, kust leiab põnevaid ja vahvaid tegevusi kogu suveks. Kalendrist leiab infot üle 300 suvel toimuva lastelaagri ja ürituse kohta Tallinna kodulehel.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on suvekalender heaks abimeheks nii noortele kui ka lapsevanematele suvevaheaja planeerimisel, sest põnevaid tegevusi leiab sealt igaüks. „Suvi on noore jaoks eelkõige puhkamise aeg ning on oluline, et noortel oleksid võimalused oma vaheaega sisustada meeleolukalt ja arendavalt. Kalendris leiab laagreid, trenne, üritusi, töötube ja palju muud põnevat ning tegevusi on toimumas igas vanuses lastele ning noortele,“ tutvustas abilinnapea suvekalendri sisu.  

Üheks heaks arendavaks ja lõbusaks aja veetmise võimaluseks on osaleda suvistes linnalaagrites. Linnalaagrite vahetused algasid juba juuni esimesel nädalal ning vältavad suve lõpuni. Tallinnas toimuvates ühe- kuni viiepäevastes linnalaagrites saab näiteks proovida surfamist, meisterdada, musitseerida käsikelladel, õppida robootikat ja animatsiooni ning teha sporti. Linnalaagrites käiakse ka ekskursioonidel, külastatakse muuseume, loomaaeda, elamus- ja mängukeskuseid, viibitakse palju värskes õhus ja mängitakse.

Pealinnas tegutsevad huvikoolid ja muuseumid pakuvad mitmeid arendavaid kursuseid, mis on suunatud rohkem õppimisele ning praktiliste oskuste omandamisele. Näiteks 17. juunil toimuval Energia avastuskeskuse avastuspäeval lapsele räägitakse, kuidas anda esmaabi ja kuidas käituda ohtlike ilmaolude korral. Koos harjutatakse nii elustamisvõtteid kui ka haavade sidumist. Üritusele oodatakse kõiki uudishimulikke 9–12-aastaseid lapsi. 

Tallinna raamatukogud ootavad nii väikeseid kui ka suuri raamatusõpru. Kavas on lauamänguõhtud, meisterdamistunnid, keelekursused, lugemisklubi ja muud põnevat. Keelehuvilised saavad koolivaheajal õppida hiina keelt või proovida kätt robotite programmeerimises.

Ka noortekeskused on suvisel koolivaheajal lastele avatud ning korraldavad linnalaagreid, töötubasid kui ka muud põnevat väljaspool noortekeskust. Näiteks Põhja-Tallinna Noortekeskus kolib kaheks nädalaks (08.–19.07) Stroomi randa, kus pakutakse noortele erinevaid tegevusi.

Head Uudised GoodNews