1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Suvel toodi taarana tagasi 82 protsenti ühekordse kasutusega joogipakenditest
Suvel toodi taarana tagasi 82 protsenti ühekordse kasutusega joogipakenditest

Suvel toodi taarana tagasi 82 protsenti ühekordse kasutusega joogipakenditest

Keskkonnateadlike eestlaste abiga kogus ja suunas Eesti Pandipakend suvel taaskasutusse enam kui 102 miljonit ühekordse kasutusega pandi alla kuuluvat joogipakendit, sh 49 miljonit plastpakendit, mis moodustab 82 protsenti turule pandud ühekordse kasutusega pandipakendeist.

Eesti Pandipakend pakkus teist suve järjest koostöös üritustekorraldajatega võimalust sorteerida pandipakendid muudest jäätmetest eraldi. Kui 2018. aastal tehti koostööd 14 ürituse korraldajaga, kes kogusid aasta jooksul kokku ligi 187 200 joogipakendit, siis tänavu on koostöös 16 ürituse korraldajaga kokku kogutud juba 151 000 pakendit.

„338 000 pudelit kataks ühtlase kihina 4700 m2 suuruse maa-ala. Edukas koostöö on andnud meile kindlustunde, et liigume õiges suunas. Lisaks pandipakendite sorteerimisele kodus või kontoris on see saamas traditsiooniks avalikel üritustel. Selle eest suur tänu nii ürituste korraldajatele, kes lõid võimaluse pakendeid sorteerida, kui ka külastajatele, kes neid õigetesse kogumiskastidesse panid!“ ütles Eesti Pandipakendi juht Kaupo Karba.

Pandipakendite ümbertöötlemisse suunamise eest on hoolitsenud näiteks Viljandi pärimusmuusika festivali, I Land Soundi, Intsikurmu festivali, Roheliste Rattaretke, Metallica kontserdi ning Tallinna ja Tartu tänavatoidufestivalide korraldajad. Lõppenud suve suurimaks väljakutseks kujunes aga tantsu- ja laulupidu, kus esmakordselt peo ajaloos said keskkonnasõbralikud külalised joogipakendeid sorteerida.

Taara eest saadud tagatisraha kannab Eesti Pandipakend korraldajate arveldusarvele või annetab heategevusfondile Aitan Lapsi, et Eestis elavatele lastele kvaliteetseid kultuurielamusi pakkuda.

Head Uudised GoodNews