1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. VALIMISTE LÄBIPAISTVUS I Sven Sester vaatleb Ameerika Ühendriikide vahevalimisi
VALIMISTE LÄBIPAISTVUS I Sven Sester vaatleb Ameerika Ühendriikide vahevalimisi

VALIMISTE LÄBIPAISTVUS I Sven Sester vaatleb Ameerika Ühendriikide vahevalimisi

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni esimees Sven Sester vaatleb teisipäeval toimuvaid Ameerika Ühendriikide kongressi vahevalimisi Washingtonis.

„Rahvusvaheliste vaatlejate eesmärk on aidata parandada valimiste läbipaistvust ja suurendada Ameerika Ühendriikide valimissüsteemi usaldusväärsust,“ lausus Sester. „Parlamente esindavate saadikute soov on näha, et valimised toimuksid ausalt ja kõiki kandidaate koheldaks võrdselt. Jälgime, et valimised vastaksid demokraatlikele põhimõtetele, milles USA ja OSCE riigid on kokku leppinud. Erilist tähelepanu pöörame kampaaniakeskkonnale, valimiste korraldusele, uutele valimistehnoloogiatele, valimispäeva protseduuridele ja meediakajastusele.“

OSCE PA organiseeritud missiooni raames vaatleb Ameerika Ühendriikides toimuvaid vahevalimisi üle saja rahvusparlamentide liikme enam kui 30 riigist. Missiooni eesmärk on jälgida, et valimised toimuksid kooskõlas OSCE 1990. aasta Kopenhaageni dokumendis sätestatud demokraatlike põhimõtetega.

Vaatlusmissioonidele lähetamine on tähtis osa OSCE tööst alates 1993. aastast. Kohapeal jälgitakse valimiste korraldamise legitiimsust ja vastavust demokraatia traditsioonidele.

  • Esmaste vaatlustulemuste ja järelduste jagamiseks toimub 9. novembril pressikonverents, mida saab jälgida OSCE PA veebilehel.
Head Uudised GoodNews