1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Taavi Aas kohtus Peterburi kuberneri kohusetäitjaga
Taavi Aas kohtus Peterburi kuberneri kohusetäitjaga

Taavi Aas kohtus Peterburi kuberneri kohusetäitjaga

Tallinna linnapea Taavi Aas kohtus täna Peterburis sealse kuberneri kohusetäitja Aleksander Begloviga.

Peterburi linnavalitsuses Smolnõis peetud kohtumine kestis pool tundi, millele järgnes ligi pooleteisetunnine ühine lõuna. Taavi Aas mainis kohtumisel, et kuigi riikidevahelised suhted kulgevad raskelt, tuleb linnadevahelisi suhteid veelgi enam edasi arendada. Aas tõi esile võimalusi turismialaseks koostööks Peterburiga ja nägi võimalusi purjeregati „Tall Ship Races“ ühiseks korraldamiseks.

Beglovi sõnul pärinevad tema positiivsed mälestused Tallinnast juba tudengiajast, kuid ta jälgib huviga seda, kuidas Tallinn muutub. Praegusel ajal peab ta oluliseks kahe linna vaheliste suhete intensiivistamist erinevates eluvaldkondades. Beglov, kes asus kuberneri kohuseid täitma veidi rohkem kui nädal tagasi ja kellele see kohtumine oli esimene väliskohtumine uues ametis, tõi välja võimalused täiendavaks koostööks tervishoiu, transpordi, spordi ja noorte valdkonnas.

„Kohtumine möödus väga sõbralikult,“ sõnas linnapea Aas. „Avaldasime lootust kokku saada ka järgmisel aastal, kui toimuvad „Peterburi kohtumised“ Tallinnas. Kuberneri kohusetäitja kinkis Aasale Peterburi Keiserliku Portselanivabriku teeserviisi Peterburi vaadetega. Aas omalt poolt kinkis Beglovile Tallinna kunstniku Andrei Lobanovi vitraaži. „Võiks huumoriga pooleks öelda, et see vitraaž on nagu aken Euroopasse,“ sõnas Aas.

Head Uudised GoodNews