1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tagasi Kooli viib kiirelt ja lihtsalt klassi ette külalisõpetajad
Tagasi Kooli viib kiirelt ja lihtsalt klassi ette külalisõpetajad

Tagasi Kooli viib kiirelt ja lihtsalt klassi ette külalisõpetajad

Haridusalgatus Tagasi Kooli lõi nutika platvormi, mis viib kiirelt ja lihtsalt klassi ette külalisõpetajad ehk oma ala asjatundjad, kes soovivad noorte haridusse panustada.

Külalisõpetajaks saamiseks tuleb jätta oma kontakt Tagasikooli.ee lehele. Uuel veebilehel saab õpetaja lisada külalistunnikutse lähtudes sellest, millise valdkonna või ameti esindajat tema õpilased klassi ette ootavad. Kutse saadetakse automaatselt edasi sobivatele inimestele, kes on avaldanud soovi külalisõpetajaks tulla.

Tagasi Kooli tegevjuht Teibi Torm nendib, et paljud gümnasistid ei tea oma kutsumust ja teevad edasiõppimise ja karjäärivaliku üsna juhuslikult. “Piiratud teadmiste põhjal tehtud otsused põhjustavad ebakindlust ja eriala katkestamist. Isegi kui noor on kooliajal oma kutsumuse leidnud, otsib ta sellele kinnitust. Oleme aastate jooksul näinud, et asjakohast infot ja vajalikku sissevaadet erinevatesse erialadesse saavad õpilasele anda just huvipakkuva ameti või valdkonna esindajad,” jagab Torm uue platvormi loomise vajadust.

Külalisõpetaja ja Coop Panga juht Margus Rink, kes nimetati tänavu aasta parimaks juhiks, koges töömaailmaga kohtumise tähtsust juba kooliajal. “Olin kindel, et minust saab põllumees nagu minu vanemad. Gümnaasiumiajal ühes tunnis klassi ees esinenud külalisõpetaja pani mind aga teisiti mõtlema ja asusin õppima hoopis majandusarvestust. Täna pangajuhina tänan teda,” jagab oma kogemust Rink, kes nüüd 30 aastat hiljem ise juhtimisest ja pangandusest külalistunde annab.

“Tagasi Kooli strateegilise partnerina oleme aastate jooksul lähedalt näinud, kuidas paljud inimesed soovivad koolile tagasi anda ja noortesse panustada. Ainuüksi Swedbanki töötajad on käinud sadu külalistunde andmas. Kahjuks Covid-19 tingimustes ei ole alati võimalik füüsiliselt kooli kohapeale minna või töövarjupäeva korraldada, kuid õnneks võimaldab Tagasi Kooli platvorm ka netikohtumisi. Näiteks sel kevadel võtsid netis töövarju 34 Swedbanki töötajat,” jagab ettevõttena haridusse panustamise võimalusi Swedbanki juhatuse liige ja klienditeeninduse juht Ede Raagmets.

Head Uudised GoodNews