1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tähtaeg läheneb: 1. klassi astumise taotlus tuleb esitada 15. märtsiks
Tähtaeg läheneb: 1. klassi astumise taotlus tuleb esitada 15. märtsiks

Tähtaeg läheneb: 1. klassi astumise taotlus tuleb esitada 15. märtsiks

1. klasside õpilastele elukohajärgse kooli määramise taotlusi saab Tallinna haridusametile esitada 15. märtsini. Tänase seisuga on esitatud juba 1522 taotlust.

Taotlusi saavad esitada rahvastikuregistri andmetel Tallinnas elavad isikud. Kõige mugavam on taotlust esitada eKoolis. Vanem peab ennast tuvastama ID-kaardi, mobiil-ID või panga kaudu. Kui taotlus on esitatud, saab vastuse koolikoha määramise kohta e-kirjana hiljemalt 20. maiks.

Tallinnas on hetkeseisuga 4376 last, kes peaksid kooliteed alustama 1. septembril 2020. Ülelinnalise vastuvõtuga kooli on koha saanud 447 õpilast. Nende laste vanematel ei ole enam vaja taotlust esitada. Ligikaudu 1600 kooliealise lapse vanemal on taotlus veel esitamata.

Taotluste esitamine on väga vajalik, kuna vaid nii on vanematel võimalik jagada haridusametile olulist infot pere koolieelistusest, soovitud õppekeelest ja õdede-vendade õppimisest Tallinna koolis. Elukohajärgne kool määratakse lapsele ka siis, kui taotlust ei esitata. Sel juhul on aluseks rahvastukuregistri andmed.

Koolide määramisel arvestatakse põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ning Tallinna linnas kehtiva korra alusel eelkõige elukoha lähedust koolile ja õdede-vendade õppimist samas koolis, võimalusel ka vanemate soove.

Vanematel, kes ei plaani last panna Tallinna munitsipaalkooli, vaid näiteks riigi- või erakooli või asub laps õppima välismaal, tuleb sellest teavitada Tallinna haridusametit. Seda saab mugavalt teha kas ameti kodulehe kaudu või e-kirja teel.

Kogu 1. klassi astumisega seotud info leiab haridusameti kodulehelt. Lapsevanemate küsimustele vastavad vajadusel haridusameti hariduskorralduse osakonna spetsialistid. Haridusamet (Estonia pst 5a, 10143 Tallinn) on avatud: E 08.15-17.00; T, K, N 08.15-17.00 ja R 08.15-15.45.

Head Uudised GoodNews