1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Täiega lahe! Keila soetas ametnikele asjaajamiseks esimesed elektrilised tõukerattad
Täiega lahe! Keila soetas ametnikele asjaajamiseks esimesed elektrilised tõukerattad

Täiega lahe! Keila soetas ametnikele asjaajamiseks esimesed elektrilised tõukerattad

Keskkonnasõbralikku ja säästvat linnakeskkonda toetav Keila Linnavalitsus soetas pilootprojekti raames ametnikele linnasisesteks asjaajamisteks elektrilised tõukerattad, et kasutada autosõidu alternatiivina rohkem keskkonnahoidlikke liikumisviise.

Keila linnapea Enno Felsi sõnul soovib Keila kui roheline väikelinn propageerida keskkonnahoidlike liikumisviiside eeliseid ja ärgitada oma eeskujuga ka teisi linnakodanikke vähendama autosõite. “Keskkonnasäästlik käitumine algab tegelikult väikestest otsustest ja kuna autoliikluse vähendamine on täna prioriteediks üle maailma, saab igaüks meist anda sellesse oma väikese panuse, nii ka meie,” tõi linnapea välja elektrisõidukite soetamise tagamaad.

Projekti initsiaator, Keila kultuurinõunik Jaanus Väljamäel on hea meel, et alternatiivina autole, on huvi säästlikumate liikumisviiside vastu Keila ametnike seas väga populaarne. “Huvi tõukeratastega liikumise vastu on tundnud nii maakorraldaja, ehitusnõunik, sotsiaaltöötajad, haridusnõunik, aednik, abilinnapead ja teised, kes saaksid oma asjaajamised linna piires edukalt tehtud elektriliste tõukeratastega. Soetasime nii väiksemate ratastega tõuksi, mis on sobilik kõvakattega teedele, kuid ka suuremate ratastega, millega saab liikuda maastikul,” rääkis Väljamäe, kelle hinnangul on Keila täpselt paraja suurusega just tõukerattaga liikumise jaoks.

Väljamäe sõnul soetas linnavalitsus hetkel kaks elektrilist tõukeratast, kuid huvi korral on neid plaanis tulevikus veelgi juurde muretseda. “Keila on kindlasti üks neid linnu, kus on säästvat liikumist soosiv keskkond, mida nii lapsed ja noored kui ka täiskasvanud hoolega kasutavad. Näiteks tuleb igal aastal kooli ümbrusesse juurde lisada rattaparkla kohti, sest jalg- ja tõukerattaga kooli tulijaid tuleb iga aastaga järjest juurde,” märkis kultuurinõunik.

Kaks elektrilist tõukeratas läksid linnale kokku maksma 2500 eurot. Ühe laadimisega saab sõita 30 – 50 km.

Head Uudised GoodNews