1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Talgupäeval puhastatakse nii Merivälja muuli ümbrus, Tallinna Botaanikaaed kui ka Pirita jõgi
Talgupäeval puhastatakse nii Merivälja muuli ümbrus, Tallinna Botaanikaaed kui ka Pirita jõgi

Talgupäeval puhastatakse nii Merivälja muuli ümbrus, Tallinna Botaanikaaed kui ka Pirita jõgi

Foto: Pirita LOV

5. mail toimub traditsiooniline “Teeme ära” talgupäev, mille raames puhastatakse ka Pirita linnaosa. Talgud toimuvad nii Merivälja muuli ümbruses, Tallinna Botaanikaias, Pirita Spordikeskuses kui ka mujal linnaosas.

Möödunud aastal koristati Pirita linnaosast ära ligikaudu 100 tonni prügi. “Kahjuks leiti rehve, autokeresid ning ohtlikke jäätmeid nagu akud ja patareid. Samuti leidus olmeprügi ja isegi riideid. Risustajaid on raske mõista, kuid sellegipoolest anname endast parima, et hoida linnaosa rohelise ja puhtana,” ütles linnaosa vanem Alina Tubli.

Linnaosavalitsuse sõnul on elanikud agarad talgutest osa võtma. “Eelmisel aastal osales Pirita jõe talgutel umbes 60 inimest ja üheskoos puhastati ära jõgi ning selle äärealad. Kokku koguti ligikaudu seitse tonni prügi. Paraku näeme taas vajadust korraldada talgusid samas kohas, kuid sel korra läheneme põhjalikumalt. Lisaks jõel olevale prahile  ja selle äärsele alale puhastame ka jõepõhja koostöös Merihundi Sukeldumisklubiga,” lisas Tubli.

Maikuus korraldatakse Pirita linnaosas talge 11 korda. Täispika nimekirjaga saab tutvuda SIIN!

Head Uudised GoodNews