1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinn hakkab toetama erahuvikoole
Tallinn hakkab toetama erahuvikoole

Tallinn hakkab toetama erahuvikoole

Tallinna linnavalitsus esitas linnavolikogule määruse eelnõu, millega kehtestatakse erahuvikooli toetuse andmise kord, mille eesmärk on toetada erahuvikoolide tegevust, et tagada lastele ja noortele vanuses 7–19 eluaastat mitmekülgne huviharidus.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on Tallinna linn alati tunnustanud ja väärtustanud laste ja noorte huvitegevust, sest hea ja põnev huviharidus on lapse elus niisama oluline kui hea kooliharidus. „Erahuvikoolide toetamine üksnes parandab huvihariduse kättesaadavust ja laiendab õpilaste võimalusi tegeleda erinevate huvialadega. Seeläbi saame anda lastele võimaluse osaleda ka neis huviringide tegevustes, mida munitsipaalhuvikoolid hetkel ei pruugi pakkuda,“ tõdes Belobrovtsev.

Toetust makstakse erahuvikooli pidajale tingimusel, et erahuvikool on tegutsenud Tallinnas vähemalt viis aastat, sellel ei ole maksuvõlgu ega võlgnevusi Tallinna linna asutustele, erahuvikooli õppekavad on registreeritud Eesti hariduse infosüsteemis ja erahuvikoolis õpib üle 100 õpilase, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tallinna linn. Toetuse suuruse arvutamise aluseks on munitsipaalhuvikooli ühe kuu keskmine ringitasu (45 eurot) ühe õpilase kohta.

Spordikoolidele toetust selle korra alusel ei maksta, kuna sporditegevust toetatakse linnavolikogu määruse „Sporditegevuse toetamise kord“ alusel.

Toetuse maksmist korraldab ja makstud toetuse üle peab arvestust Tallinna haridusamet. Toetust makstakse kord aastas. 2019. aastal kavatsetakse erahuvikooli toetuseks maksta kokku 200 000 eurot. Vajalikud vahendid on Tallinna haridusameti 2019. aasta eelarves. Määrus jõustub üldises korras ehk kolmandal päeval pärast määruse Riigi Teatajas avaldamist.

Viimati toetas Tallinna linn erahuvikoole 2009. aastal.

Head Uudised GoodNews