1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn hakkab toetama päikesepaneelide paigaldamist ning rattamajade rajamist
Tallinn hakkab toetama päikesepaneelide paigaldamist ning rattamajade rajamist

Tallinn hakkab toetama päikesepaneelide paigaldamist ning rattamajade rajamist

Tallinna Linnavolikogu võttis eile vastu tänavuse teise lisaeelarve, millega loodi ka võimalus Tallinna kortermajade ühistutel taotleda toetust nii päikesepaneelide paigaldamiseks kui rattamajade rajamiseks.

Tallinna Linnavolikogu esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul on pealinna jätkusuutlikkusega tegelemine vältimatu ning korteriühistutele paremate toetusvõimaluste pakkumine on üks samm paremuse poole, luues võimaluse linna abiga renoveerida fassaade, rajada päikesepaneele või korrastada kortermajade hoove. „Need toetusmeetmed aitavad pikas perspektiivis vähendada kulutusi nii ühistu sees kui kogu linnas tervikuna,“ põhjendas Ossinovski toetuste loomise tausta.

Tallinna Linnavolikogu keskkonna- ja kliimakomisjoni juhi Maris Hellranna sõnul aitab pealinna rattastrateegiaski ette nähtud rattamajade ja rattahoidlate toetus korteriühistutele lahendada väga suurt probleemi, mille paljud inimesed toovad põhjuseks, miks nad linnas liikumiseks ratast kasutada ei saa: kortermajades ei ole enamasti turvalist kohta, kus oma ratast hoida. „Uue toetusega saavad korteriühistud selle lahendada ja inimestel tekib võimalus vabalt oma liikumisviisi valida,“ selgitas Hellrand toetuse vajalikkust.

Toetuse kogumahuks on rattamajade puhul 350 000 eurot ning elamute keskkonnasõbralikumaks muutmiseks on kokku eraldatud 400 000 eurot.  Lisaks paneelide paigaldamisele ning rattamajade rajamisele on võimalik taotleda toetust ka kortermajadele supergraafikate loomiseks, hoovide korrastamiseks ning elektriautode laadimispunktide rajamiseks.

  • Teise lisaeelarve vastuvõtmisega suurenes linna eelarve sissetulekute ja väljaminekute maht 30 041 994 euro võrra, mille tulemusena kujunes Tallinna linna 2022. aasta kavandatavate sissetulekute ja väljaminekute täpsustatud mahuks 1 066 068 557 €. Valdkonnad, mille kulud enim suurenevad, on sotsiaalhoolekanne, haridus ja linnamajandus.
Head Uudised GoodNews