1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinn hüvitab õppeasutuste transpordikulud Aegna loodusmaja kasutamisel
Tallinn hüvitab õppeasutuste transpordikulud Aegna loodusmaja kasutamisel

Tallinn hüvitab õppeasutuste transpordikulud Aegna loodusmaja kasutamisel

Homme, 15. märtsil avaneb võimalus taotleda Aegna loodusmaja teenuste kasutamist uuel hooajal. Tänavu võivad Tallinna õppeasutused ja Tallinna laste keskkonnaharidusega tegelevad vabaühendused taotleda veetranspordi kulude hüvitamist sõidul mandrilt Aegna saarele ja tagasi.

Loodusmaja teenuste kasutamine Tallinna lastele on tasuta.

Alates 2008. aastast, kui loodusmaja avati, on see pakkunud paljudele loodushuvilistele õppekava toetavat loodusõpet. 1. maist kuni 30. septembrini kestva hooaja jooksul korraldatakse Tallinna keskkonnaameti juhtimisel Tallinna lasteaedadele, üldhariduskoolidele ja teistele loodushuvilistele õpperetki, praktilist õuesõpet, looduslaagreid. Loodusmaja pakub 11 keskkonnahariduslikku õppeprogrammi. Sel aastal lisandus uus õppeprogramm „Matkasõber“.

Abilinnapea Züleyxa Izmailova kutsub õppeasutusi võimalust kasutama. „Aegna, Tallinna ainus saar, on oma mitmekesise ja liigirikka loodusega suurepärane koht õuesõppe tundide läbiviimiseks. Lisaks on saarele rajatud õpperada looduses liikumiseks viitade ja loodust tutvustavate infotahvlitega,“ nentis Izmailova. Ta lisas, et õuesõppel ja kontaktil loodusega on oluline roll keskkonnateadlikkuse tõstmisel. „Kui inimesel tekib juba lapseeas arusaam looduse toimimisest, siis oskab ta end ümbritsevat keskkonda väärtustada ja hoida,“ sõnas  Izmailova.

Tallinna ainuke saar asub linna kaldalt 14 kilomeetri kaugusel. Mitmed sellised inimtekkelised vaatamisväärsused nagu kivilabürint ja sõjalised ehitised on jäänukid saare salapärasest ajaloost.

Head Uudised GoodNews