1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Tallinn ja Eesti Punane Rist sõlmisid leppe 20 bussi annetamiseks Ukrainale
Tallinn ja Eesti Punane Rist sõlmisid leppe 20 bussi annetamiseks Ukrainale

Tallinn ja Eesti Punane Rist sõlmisid leppe 20 bussi annetamiseks Ukrainale

Tallinna linn, AS Tallinna Linnatransport (TLT) ja Eesti Punane Rist sõlmisid koostöökokkuleppe, et annetada Ukraina Žõtomõri linnale 20 diiselbussi. Koos bussidega saadetakse humanitaarabina Ukrainasse ka sõjaolukorras vajalikke esmatarbekaupu.

Kokkuleppe allkirjastasid Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, Eesti Punase Risti president Harri Viik ja ASi Tallinna Linnatransport juhatuse liige Andrei Novikov.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on Tallinn sõja tõttu kannatavaid Ukraina omavalitsusi aidanud sõja algusest saadik. “Nüüd saadame Ukrainasse Žõtomõri linna 20 heas korras liinibussi ja täiendavalt veel humanitaarabina vajalikke esemeid. Ühistransporditeenuse korraldamine ja selle töös hoidmine on praegu Ukraina linnades väga keeruline, sest elektrikatkestuste tõttu on selle töö tugevalt häiritud või katkenud,” ütles Kõlvart. „Ühtlasi eraldasime linnavalitsuse reservfondist 50 000 eurot Žõtomõri oblastisse humanitaarabina saadetavate kaupade soetamiseks. Nii toimetatakse koos bussidega Ukrainasse ka generaatoreid ja teisi sõjaolukorras vajalikke esmatarbekaupu.“

“Lisaks esmavajalikule ja elupäästvale abile relvakonflikti keskel, on Punane Rist alustanud ülesehitustöid piirkondades, kus see on täna võimalik,” ütles Eesti Punase Risti president Harri Viik. “Ka need bussid on selle tarbeks, et igapäevane elu Ukrainas saaks taastuda ja jätkuda.”

Annetatavad diiselbussid hakkavad sõitma Ukraina lääneosas Žõtomõri linnaliinidel, kokku 20 bussist kaheksa on liigendiga. Ukrainasse suunduvad  Scania OmniLink CL94UA, CL94UB ja CK270UB bussid on toodetud aastatel 2005–2009.

Kava kohaselt antakse bussid üle Žõtomõri linna trammi- ja trollibussivalitsusele (Житомирське трамвайно-тролейбусне управління) Ukraina ja Poola piiril Lvivi oblastis.

  • Järgmised bussid asuvad TLT bussijuhtide käe all teele 28. detsembril ja 2. jaanuaril.
Head Uudised GoodNews