1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn kutsub noorte tänavakultuurifestivalile
Tallinn kutsub noorte tänavakultuurifestivalile

Tallinn kutsub noorte tänavakultuurifestivalile

Suvele paneb vägeva punkti homme, 29. augustil toimuv Snelli tänavakultuurifestival noortele. Tegevused saavad Snelli staadionil ja selle lähiümbruses Toompargis alguse kell 14 ning vältavad õhtuni välja.

Rikkalik festivaliprogramm pakub noortele põnevaid elamusi ja tegevust jagub igale maitsele. Oma oskuseid saab proovile panna jalgpalli-, tänavatantsu-, rula- ja tõukerattavõistlustel, kuhu on oodatud osalema nii algajad kui ka edasijõudnud.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul soovitaksegi üritusega noortele pakkuda uusi ja elamusterohkeid kogemusi ning tutvustada seeläbi aktiivse vaba aja veetmise võimalusi.

„Noorte tänavakultuurifestivalilt leiab palju põnevaid tänavaspordialasid, mille harrastamine on ühtviisi põnev ja arendav ning millega iseseisvaks tegelemiseks saab iga huviline kohapealt oskusi ja teadmisi juurde. Soovime, et noored, kes üritust külastavad, saaksid end proovile panna erinevatel võistlusaladel ning koguda positiivseid elamusi, mis innustaksid nende aladega ka edasi tegelema,“ tutvustas abilinnapea üritust.

Lisaks võistlustele leiab põnevaid väljakutseid festivalil ka avatud töötubadest – näiteks on kavas slackline’i, parkuuri, street workout’i, välijõusaali jacapoeira-treeningud ning samuti saab oma oskuseid lihvida rula- ja tõukeratta töötubades. Loominguliste tegevuste seast leiab festivalilt ka tänavamuusika- ja stencil’i töötoad. Avatud töötubadesse on oodatud kõik huvilised ja tegevustega saab liituda festivalil jooksvalt.

Muusikalist elamust pakuvad üritusel Noortebänd 2018 konkursi poolfinalistid ja peaesinejana astub üles bänd The Boondocks. Samuti saavad soovijad vaba lava raames ka oma loomingut esitleda – nii on oodatud põnevad muusikalised etteasted, luulekavad vm.

Adrenaliini hoiab üleval ka ronimissein, kõhtu saab täita tänavatoidualal pakutava hea ja paremaga. Puhkealal mängitakse lauatennist ning õuemänge. Festivali tegevustest osavõtt on kõigile tasuta.

Festivali peakorraldaja on Tallinna Spordi- ja Noorsooamet. Programmi on panustanud lisaks noortele vabatahtlikele ka Tallinna Keskraamatukogu, Eesti Toiduainetööstuse Liit, MTÜ Noortebänd, Keerdtrepp, Mustamäe Avatud Noortekeskus ja teised koostööpartnerid.

Ürituse tegevusi toetab Tallinna linn, turuarendustoetus ja  haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava Euroopa Sotsiaalfondi kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“.

Festivali lisainfot leiab Tallinna noorteinfo veebilehelt www.tallinn.ee/tanavakultuurifestival.

Head Uudised GoodNews